6 jutarnjih navika zbog kojih izgledate čak 10 godina starije - nevjerojatno!

umorna zena, jutro, Shutterstock 447306235

Suho lice odat će vaše godine, a ovim se jutarnjim rutinama odajete sami.

Dok pojavu bora ne možete zaustaviti, njihovu vidljivost možete umanjiti, ali i pogoršati. Kako se ne bi doimali starijima nego to zaista jeste, pokušajte izbjegavati neke od najčešćih jutarnjih rutina koje narušavaju vaš mladolik izgled, navodi oprah.com

Izgledate starije nakon mršavljenja? 8 trikova uz koje ćete izbjeći loš izgled nakon dijete

1. PRETJERANO TRETIRANJE KOŽE LICA

Suho se lice doima starijim, pojašnjavu stručnjaci te tvrde kako koža tijekom godina smanjuje proizvodnju masti, a upravo tada i bore i pore postaju sve vidljivije. Kako ne bi ubrzavali proces starenja, predlaže se dubinsko pranje kože lica prije spavanja, a kao jutarnja se rutina preporuča umivanje mlakom vodom.

2. NENANOŠENJE ZAŠTITNOG SERUMA

Osim lošeg utjecaja UV zraka na kožu lica, iz okoliša vrebaju i drugi zagađivači koji u konačnici potiču preuranjeno starenje, tvrdi dr. Joyce Imahiyerobo-Ip. Iz tog razloga preporuča nanošenje seruma s antioksidansima prije nanošenja primera, a navodi i kako bi najbolje bilo potražiti serum s vitaminom C i E kao i s ferulinskom kiselinom, zelenim čajem ili likopenom.

3. NEDOVOLJNA KONZUMACIJA VODE

Ukoliko ujutro posežete za kavom, nikako ne zaboravite niti na vodu. Nedovoljna će hidratacija kožu učiniti suhom, a samim time će i pokazatelji starosti postati vidljiviji.

4. IZBJEGAVANJE VJEŽBANJA

Dok tjelovježba potiče mikrocirkulaciju lica i samim time vlaži kožu lica, nedostatak iste izaziva blijedi izgled kože. Tjelovježba također donosi i neke dugoročne dobrobiti po izgled kože jer u konačnici usporava i stanično starenje kože.

5. PRETJERANO NANOŠENJE PUDERA 

Prekrivanje nepravilnosti na koži lica debelim slojem pudera učinit će vas samo starijima jer će istaknuti pore, a ovo pravilo posebno je bitno zimi kada se koža dodatno isušuje. Nanošenje manjih količina pudera pomoću spužvice neće istaknuti pore, a neće ni dopustiti pretjerivanje.  

6. NEDOVOLJNA ZAŠTITA PODRUČJA OKO OČIJU

Oči su najbolji pokazatelji starosti pa je briga o njima ključna u očuvanju mladolikog izgleda. Upotreba kreme za područje oko očiju ujutro i navečer obavezna je, a preporuča se i upotreba kreme sa zaštitnim faktorom 30 po cijelom licu. Dakako, bez obzira na to o kojem se godišnjem dobu radi i koliko sunčano bilo, sunčane su naočale obavezna oprema.  

Nakupine kolesterola oko očiju – jesu li opasne i kako ih ukloniti?

Ordinacija.hr

Foto: Shutterstock

 Prati nas na Viber Public Chatu!