Ljepota

Ljepota

Anti-age njega: Kremama (ne) možemo obrisati bore

Anti age njega je vrlo široki pojam koji obuhvaća i zdravi stil života, pravilnu zaštita kože od sunca, zatim njegu koja se redovito provodi lokalnim preparatima kod kuće kao redovitim provođenjem profesionalnih tretmana.

Za pojavu bora, odgovorni su svakako geni. Starenje je neizbježan proces, kao i pojava bora, no različiti ljudi različito stare, pa tako i njihova koža. Genetski utjecaj, naša fizionomija, količina potkožnog masnog tkiva, pušenje, pretjerano izlaganje suncu, neuredno spavanje, pretjerana konzumacija alkohola prehrana – sve su to faktori koji utječu na proces starenja, pa tako i pojavu bora, umornog ili ispijenog izgleda lica s podočnjacima i upalim obrazima.

Ako niste zadovoljni izgledom lica, nećete dugo tražiti rješenje. Naime, danas su sve dostupniji tretmani koji se bave pomlađivanjem kože lica i tijela. “Pod profesionalne tretmane podrazumijevam provođenje medicinskih tretmana od strane dermatologa koji obuhvaćaju laserske tretmane uklanjanja kapilara, seborojičkih keratoza, mrlja na licu, redovito provođenje medicinskih kemijskih pilinga, i pravovremenu uporabu finih doza hijalurona i botulina u cilju održavanja svježine kože. Ukoliko se pravovremeno dermatološki tretmani nisu provodili, sigurno se može započeti tretman bora, no rezultat sigurno ne može kod svih osoba biti jednak, jer tretman bora lica ovisi o tipu kože kao i tome da li je došlo do pojave prejakog viška kože, uslijed čega rezultati rješavanja bora hijaluronom i botulinom su izrazito skromni.” dr. sc. Ivana Nola, spec. dermatovenerologije.

U kasnijoj životnoj dobi bore ne možemo u potpunosti izbrisati, već ih učinit mekšim i manje upadljivom te na taj način postići svježiji izgled. Dr. Ivana Nola napominje da je redovita njega kože neophodna osnova, koja se koži treba podariti, ukoliko sobu interesira zadržati svjež izgled. “Kreme, bez obzira što sadrže, nisu dovoljne za ispunjavanje anti age zadataka, s obzirom da krema može djelovati samo na površini kože u smislu vraćanje vlažnosti na površini, tako da djeluju na sjaj kože, djeluju na sužavanje sitnijih pora i te posvjetljuju i ujednačuju ten kod onih koža koje nemaju velika odstupanja u pigmentaciji. ” pojasnila je dr. Ivana Nola te zaključuje da današnja tehnologija na području anti age medicine, zaista omogućuje brzo rješavanje problema

Stoga, ukoliko kožu želimo održati svježom i lijepom u svakoj životnoj dobi potrebno je potražiti savjet dermatologa, a dermatološke tretmane provoditi prema preporukama i u skladu s mogućnostima.

A. Abrahamsberg

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo