Ljepota

Ljepota

Bitka protiv sitnih bora mora početi u 30-ima

U najboljim ste godinama, vaša je koža glatka i lijepa, no polako se primjećuju prve tanke bore. Protiv tih vidljivih tragova stresa na poslu i kod kuće pomažu sustavna njega, posebni proizvodi i opuštanje.

Jer, koža reagira na napore koje vam nameću karijera ili odgoj djece – osipa se blagim crvenilom, svrbi, zateže i znoji se više no ranije. Novi cilj njege: umiriti i uravnotežiti kožu uz pomoć više masnoća i vlažnosti.

kKad koža jako zateže

Tko upotrebljava običnu dnevnu kremu, a ima suhu ili osjetljivu kožu,
treba ujutro nanositi hidratantni gel. Za kožu na kojoj se odmah
primjećuje stres postoje posebni proizvodi, podešeni prema bioritmu.

Zaštitite kožu od sunca

Najkasnije u tridesetoj, osobama svijetle puti savjetuje se uzimanje beta-karotena kao priprema za sunčanje. Vitamin A štiti jezgru stanica kože od štetnih ultraljubičastih zraka. S uzimanjem vitamina treba započeti 14 dana prije odlaska na godišnji odmor.

Ako se želite opustiti

Duboko disanje u toploj kupki: pri udisanju trbuh malo nadmite, izbrojte do tri, izdahnite, izbrojte do tri, a zatim snažno uvucite trbuh. Ponavljajte vježbu 5 minuta – dobra je za opuštanje i jača trbušne mišiće.

Masažom protiv celulita

Najbolja metoda protiv namreškane kože: redovita masaža proizvodima protiv celulita. To osigurava bolju prokrvljenost kože koja će ubrzo postati glađa.

K. R.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo