Ljepota

Ljepota

Bore na vratu otkrivaju vaše prave godine – izbrišite ih!

Foto: Shutterstock

Točno je da vrat stari brže od ostalih dijelova tijela, a razlog tomu je pojačan gubitak i premještanje masnog tkiva čime koža gubi potporanj te dolazi do stanjivanja epidermisa zbog isušivanja kože.

Nakon 30-tih u u koži se smanjuje sadržaj važne hijaluronske kiseline koja zadržava vlagu u tkivu i daje napeti i mladoliki izgled naše kože.To postepeno dovodi do smanjene produkcije kolagena i elastina, koža gubi gipkost i elastičnost, nabori na vratu postaju sve dublji, a koža između nabora obješena. Osobe koje imaju izražen podbradak već u mladosti na njemu će to najprije primijetiti.

Kada započeti s njegom vrata?

Dobna granica za početak brige o vratu je oko 30-tih, naravno ona je ovisna i o genetskom naslijeđu pa je ne možemo generalizirati ali s obzirom na prirodne metaboličke procese starenja smatram da u tim godinama briga o vratu treba biti svakodnevni dio naše njege kao i lica.

Njega vrata započinje redovitim tjednim pilinzima i hranjivim, hidratantnim maskama koje možete raditi sami kod kuće te redovitim jednomjesečnim tretmanima u kozmetičkim salonima.

Za vrat postoje posebni proizvodi (kreme, maske, serumi) koji su obogaćeni morskim kolagenom, peptidima, hijaluronskom kiselinom mnogim drugim supstancama protiv starenja. Ovisno o starosnoj dobi i samom stanju vrata prilgođavaju se preparati i vrsta tretmana.

Tehnološki vrat

Tehnološki ili popularnije tech neck, nastaje zbog nepravilnog položaja kralježnice uslijed dugotrajnog rada na kompjuterima, uredskim i drugim poslovima u kojima je vrat većinu vremena savijen u neprirodnom položaju. Uslijed toga dolazi do nakupljanja masnog tkiva naročito na podbratku i na stražnjoj strani vrata ali i mliječne kiseline bolova u vratu. Kad nam je glava sagnuta prema dolje neupitno je djelovanje sile teže koja doprinosi opuštanju kože. Metode kojima se vrlo uspješno tretita tech neck su tretmani IRF-om (radiovalovima) koji otapaju potkožno masno tkivo i potiču fibroblaste na proizvodnju novog kolagena te zatežu opuštenu kožu koja nastaje zbog djelovanja sile teže.

IPL-intensno pulsno svjetlo putem optičke energije stimulira rad fibroblasta i izuzetno osvježava, zateže i pomlađuje opuštenu kožu. Mezoterapija hijaluronskom kiselinom u kombinaciji sa koktelom vitamina B,C,A,E poravnava nabore na vratu, vidljivo pomlađuje kožu i vraća joj izgubljeni tonus.

Starenje kože vrata može se usporiti raznim metodama

Danas mezoterapija na ovom području čini čuda jer se njome unose razne anti-age supstance direktno u mezoderm kože (sloj kože između epidermisa i dermisa) koji zbog djelovanja iznutra imaju puno jači učinak na bržu revitalizaciju kože. Kod mlađih osoba dovoljna je čista 2% hijaluronska kiselina koja je izvrstan dodatak njezi kože. Kod starijih osoba i osoba sa lošim oronulim izgledom vrata primjenjuju se vitaminsko hijaluronski kokteli sa snažnim revitalizacijskim učinkom koji zatežu opuštenu kožu i peglaju bore. Mezoterapija danas u svijetu predstavlja zaista revolucionarni način potpuno prirodne njege i pomlađivanja kože. Već samo nekoliko ovih tretmana kožu vrata može pomladiti i za čak deset godina.

Moderna hi tech tehnologija također nam nudi pregršt inovativnih visokotehnoloških aparativnih metoda kojima uz pomoć Bernardovih struja, najnovije ultrazvučne i led tehnologije te visokopotentnih korektivnih seruma direktno djeluju na revitalizaciju i pomlađivanje kože.

Ovim tretmanima se potiče komunikacija i prijenos živčanih podražaja između stanica što rezultira snažnom oksigenizacijom kože te produkcijom vlastitog elastina i kolagena i samim tim vidnom anti-age učinkom.   

Manuela Šapro, dipl. ing. kozmetičarka i fitoaromaterapeutkinja/Moje zdravlje

Foto: Shutterstoc

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo