Stručnjaci su nam dali još jedan razlog zašto svi moramo u hladnjaku imati čokoladu! Svakodnevno grickanje ove slastice štiti kožu od prijevremenog starenja koje nastaje zbog štetnog djelovanja UV zraka.
Naravno, ovo se tiče tamne čokolade, jer je upravo ova vrsta bogata
flavonoidima i antioksidansima.
Stručnjaci smatraju da bi upravo čokolada mogla smanjiti rizik od pojave
raka kože. Studije su pokazale da osobe koje redovno jedu čokoladu bogatu
flavonoidima, imaju veću otpornost na djelovanje sunčevih zraka. Kod osoba koje
su se suzdržavale od čokolade ova prirodna otpornost organizma bila je znatno
niža.
Ipak, imajte na umu da drugi proizvodi koji se temelje na čokoladi nisu
toliko zdravi. Primjerice kakao u prahu ili čokoladni sirup procesom obrade
gube dio hranjivih svojstava. Mliječna čokolada također je manje zdrava od tamne
jer sadrži dvostruko manje antioksidansa i ima više kalorija.
D.Š.