Ljepota

Ljepota

Depilacija – koju metodu odabrati?

Jedna u nizu nezaobilaznih ljetnih tema, uz sve o kojima sam dosada pisala, zasigurno je depilacija. Netko ih ima više, netko manje, ali nitko ih ne voli – dlačice.

Iako je potrebna tijekom cijele godine, nekako najviše pričamo o depilaciji tijekom ljetnih mjeseci i priprema za more.
Nadam se da ću vam pomoći u odabiru najbolje metode za vas, ukoliko još niste pronašli istu.

Postoji nekoliko vrsta depilacije, ali kod svake od metode potrebno je da se poštuje prirodni rast dlake i prema tome se dlačice čupaju.

BRIJANJE – kućna metoda sa kratkotrajnim rezultatima. Postupak je brz i bezbolan ali su dlačice nakon ovakve depilacije vidljive već nakon dva dana i postoji mogućnom inficiranja dlake.

DEPILACIJSKA KREMA – također kućna metoda, vrlo jednostavna za korištenje.Mora se paziti da niste alergični na kremu i nedostatak joj je što dlačice također brzo počnu rasti-otprilike četiri, pet dana.

TOPLI VOSAK – vrlo učinkovita metoda depilacije. Zagrijani vosak se nanosi u smjeru rasta dlaka i nakon par sekundi povuče u suprotnom smjeru rasta dlaka. Dlake su vidljive za tri do pet tjedana. Crvenilo kože je kratkotrajnog vijeka i dlačice slabe već nakon par depilacija.

HLADNI VOSAK – metoda depilacije u obliku patrona. Vosak se nanosi u smjeru rasta dlaka, zagladi se trakom i naglo povuče u suprotnom smjeru rasta dlake. Dlake također kao i kod toplog voska nakon nekoliko depilacija slabe, a učinak depilacije traje tri do četiri tjedana.

ŠEĆERNA PASTA – EGIPATSKA DEPILACIJA – vrlo popularna metoda u novije vrijeme. Pasta je mješavina šećera, limuna i vode. Nanosi se suprotno od rasta dlaka, a dlačice se čupaju u smjeru rasta dlaka. Preporučuje se kod osjetljive kože, uraslih dlačica i ovaj postupak je idealan za manja područja na tijelu- nausnice, pazuh, prepone.
Dlake izbijaju otprilike za četiri tjedna.
Jedna od njenih najvažnijih prednosti osim što je pogodna za jako osjetljive kože je ta što uklanja i vrlo male dlačice (3 mm) i djeluje protuupalno i antialergijski.

Koju god od ovih metoda izabrali da uklonite neželjene dlačice posjetite kozmetički salon da se to učini brzo, profesionalno i kako ne biste imali problema sa inficiranim, upaljenim dlakama. A i naravno da ćete biti i hrabriji kada Vas depilira profesionalna kozmetičarka, a ne Vi sami.

Vidimo se na depilaciji!

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo