Ljepota

Ljepota

Dio tijela o kojem sigurno ne vodite brigu kako treba…

Foto: Shutterstock

Imate prištiće na leđima? Koža vam je suha i hrapava? Ako je tako, sigurno ste zaboravili da i ona trebaju njegu! Donosimo 5 savjeta kako voditi brigu o koži na leđima, a vi ih nikako nemojte ignorirati i zaboraviti.

Ako imate masnu kožu, vjerojatno ste skloni nastanku akni, prišteva i svih vrsta kožnih mrlja. Ovo se događa zbog prevelike aktivnosti lojnih žlijezda što povećava mogućnost začepljenja pora na koži.

Ako u pore uđe prljavština, odumrle kožne stanice i bakterije i ostanu začepljene, posljedica je oticanje i crvene izbočine. I ovo je jedan od razloga zašto kožu treba njegovati i redovito čistiti.

Kako pravilno njegovati leđa?

Donosimo 5 savjeta kako pravilno njegovati kožu na leđima: 

1. Dobro isperite regenerator

Pojava prištića na leđima može biti i posljedica neispranog regeneratora. Ako ga koristite, nakon pranja i ispiranja, kosu podignite i dobro rukavicom ili blagim gelom operite i leđa jer ostatak regenratora može stvoriti probleme, poput začepljenja pora.

2. Čišćenje kože

Baš kao i lice, i vaša leđa trebaju čišćenje. Odvojite par minuta svaki tjedan za njegu svoje kože. Ako imate masnu kožu na leđima, možda piling i nije najbolja opcija jer može sadržavati ulja koja će samo potaknuti stvaranje novih akni. Koristite grube rukavice za čišćenje kože i gel bez sulfata, ulja i dodataka. Koža će vam biti čista, meka i glatka.

3. Posjetite kozmetičara

Profesionalnog kozmetičara biste svakako trebali raditi prije odlaska na ljetovanje, ali i par puta godišnje, ako ste u prilici.

4. Ne pretjerujte sa sunčanjem

Ako ste skloni nastanku pjega i akni, sunce će samo pogoršati stvar. Čak i ako nemate ovih problema, kožu je važno zaštititi od opeklina jer mogu uzrokovati razne promjene na koži.

5. Pravilna prehrana

Što god da je dobro za zdravlje organizma, dobro je i za vašu kožu. Želite li da ona bude lijepa, bez prištića, zaboravite na masnu, slanu i slatku hranu. Prehrana neka bude uravnotežena, bogata voćem i povrćem.

A. A.

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo