Doručak u 8, masaža u 10! - Ordinacija.hr
Ljepota

Ljepota

Doručak u 8, masaža u 10!

Baš kao što su nam u određeno doba dana bolji koncentracija i sportski rezultati, i koža ima svoje vrijeme za top-formu. Pogledajte kada je pravo vrijeme za njegu.

8.00 – Doručak za vitkost

kDoručkujete li kraljevski, bit ćete vitki! Stručnjaci poručuju: do podneva se ugljikohidrati pretvaraju u energiju, a uvečer u masti! Istraživanja provedena na Sveučilištu Minnesota pokazala su da tko ujutro unese 2000 kalorija, nakon tjedan dana izgubit će oko 1134 grama.

To se neće dogoditi ako isti obrok pojedete navečer. Ujutro je vaša koža dobro prokrvljena i potrebna joj je dnevna zaštita. Kod muškaraca seksualni hormon testosteron dostiže dnevni vrhunac. Kako je srčani infarkt ujutro triput češći nego navečer, ne preporučaju se ranojutarnji sportovi.

10.00 – Masažu, molim!

Između deset i jedanaest sati naše radne sposobnosti su na vrhuncu. Koncentrirani smo i kreativni, sposobni najbolje zaključivati. Koža je u top formi, pa je idealno vrijeme za masažu. Oprezno s alkoholom! Sada posebno jako djeluje.

12.00 – Napudrajte nos

Lojne žlijezde osobito su aktivne oko podneva. To je pravo vrijeme da napudrate nos. Kondicija nam slabi jer osjećamo glad. Nakon objeda, mozgu nedostaje krvi, jer je sva koncentrirana u želucu koji vari hranu. Sposobnosti su nam dvadeset posto smanjene, samo žuč radi punom snagom: ona je zadužena za probavu!

18.00 – Sauna

saunaTijelo prelazi u fazu odmora i opuštanja. Dobro podnosi visoku temperaturu, pa je najbolje vrijeme za saunu i pakunge. Koža odlično upija, stanice se umnožavaju. Možete si priuštiti piling ili masku za čišćenje. No, krvni tlak pada, a puls se usporava, pa liječnici upozoravaju: ne koristite nikakva sredstva za usporavanje krvotoka! Alkohol se podnosi mnogo bolje nego prije podne.

22.00 – Ne važite se!

Sad ste postigli najveću dnevnu težinu. Osim toga, sve što pojedete poslije dvadeset sati pretvara se u mast. Tko uzima antibiotike, mora to učiniti sada. Još jedan savjet vozačima: refleksi su u top formi.

22.00 – Nahranite kožu

Stanice kože u punom su pogonu: dijele se osam puta brže nego danju. Zato kreme noću bolje djeluju. I djeca najbrže rastu poslije 22 sata. No, to ne vrijedi samo za djecu: san prije ponoći je najdjelotvorniji!

K. R.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo