Ljepota

Ljepota

I muški nokti trebaju primjerenu njegu!

Ako ste do sada bili uvjereni kako su samo žene zaluđene manikurom – znajte da ste živjeli u gadnoj zabludi! Muškarci također vole voditi brigu o svojim noktićima i odlaziti na redovito manikiranje. Ako pak spadate među frajere koji ne žele da ih se vidi po salonima za manikuru, potrebnu njegu možete odraditi i u svoja četiri zida.

Operite ih i očistite

Muškarci često zaboravljaju na pranje ruku nakon jela. Čak i ako ste nakon obroka koristili ubrus, čestice hrane se mogu zaglaviti u uglove noktiju. Dakle, uvijek se sjetite upotrijebiti sapun. Ruke temeljito isperite i posušite sa suhim ručnikom.

Recite zbogom gruboj koži

Ako želite mekanu kožu – piling mora postati vaš najbolji prijatelj. Ruke prije svega valja močiti nekoliko minuta u mlakoj vodi. Možete čak dodati par kapi gela za pranje ruku od kojeg ćete miješanjem napraviti pjenu. Nakon pet minuta namakanja moći ćete oguliti mrtvu kožu s vlažnom spužvom.

kRedovito podrezujte nokte

Riječ je o jednom od osnovnih pravila manikure. Nokti uvijek moraju biti uredno podrezani. Nokti koji nalikuju kandžama mogu uzrokovati ozbiljne ozljede i vama, ali i osobama s kojima se družite. Nakon rezanja, nokte treba zaobliti finom turpijicom.

Isprobajte učvršćivač za nokte

Iako nalikuje tradicionalnom laku za nokte, učvršćivač na njihovoj površini neće ostaviti sjaj. Stoga ga bez bojazni od feminiziranog izgleda mogu upotrebljavati i muškarci. Učvršćivač pomaže noktima da ostanu čisti i zdravi. Riječ je o završnom premazu koji na njegovan ruke djeluje kao točka na i. I budite sigurni da će “ona prava” primijetiti vaše njegovane ruke.

Posegnite za tabletama kalcija

Lomljivi nokti ukazuju na nedostatak kalcija. Srećom, na tržištu postoji niz tableta kalcija i dodataka prehrani koji pomažu noktima da ostanu jaki i zdravi. I nokti trebaju hranjive sastojke koje možete nadopuniti uzimanjem multivitamina s velikom dozom kalcija. Uz to, tijekom dana morate unositi dovoljne količine vode.

 

K. R.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo