Iznenađujuće upotrebe ulja za bebe - Ordinacija.hr
Ljepota

Ljepota

Iznenađujuće upotrebe ulja za bebe

Ulje za bebe nije samo “stvoreno” za glatku bebinu kožu. Ono izuzetno hrani, njeguje i hidratizira kožu, ali može se koristiti i za mnoge druge namjene. Saznajte koje su to točno!

1. Uklonite lateks boju

Ako ste ličili dom lateks bojom, sigurno znate koliko je teško ukloniti je s kože. Ponaša se poput cementa i gotovo ju je nemoguće skinuti. Nakapajte malo ulja na blazinicu ili pamučnu krpu te blagim kružnim pokretima čistitie mrlju od ruba prema unutrašnjosti. Ne morate jako trljati.

2. Temeljito očistite uši

Naše se uši “brane” od buke i vanjskih faktora stvaranejm cerumena. Ako se redovito ne čisti, lako se može stvoriti čep koji će utjrcati na stupanj sluha.

Na priodan način uklionite suvišan cerumen tako da u uho nakapate pet kapi bebi ulja. Ostavite ga dovoljno dugo da “otopi” vosak i nagnite glavu nad ručnik neka se iscijedi.

3. Očistite lice

Ako vam je ponestalo mlijeka za čišćenje lica, na blazinicu nakapajte malo bebi ulja i očistite šminku s lica. Osim što ćešte očistiti lice, nahranit žete kožu i zaključati vlagu. Dvije muhe jednim udarcem!

4. Dodajte ga u kupku

Priuštite si minispa tretman u vlastitoj kupaonici i napunite kadu toplom vodom u koju štrcnite mlaz bebi ulja. Ovu ćete promjenu itekako osjetiti na svojoj koži!

5. Vratite sjaj pokućstvu

Stari namještaj možete u tren oka revitalizirati i obnoviti bez puno ulaganja. Nakapajte malo ulja na krpicu i ulaštite komad pokućstva.

6. Olakšajte manikuru

Osigurajte si savršenu manikuru kod kuće tako da tankim kistom ili štapićem za uši nanesete ulje na kožicu oko noktiju. Ako slučajno nanesete lak na kožicu, bez imalo problema ćete ga skinuti čistim štapićem za uši.

7. Bezbolno skinite flaster

Ako se bojite da ćete s flasterom skinuti i pokoju dlaku s tijela ili da će vas boljeti, prstom nanesite ulje na sam flaster i kožu oko njega. Flaster će se lako skinuti bez imalo boli i čupanja.

8. Skinite prsten

Ako su vam prsti natekli i nošenje prstena je postalo bolno, lako ćete ga skinuti tako da na prste umasirate ulje.

K. Pužar
Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo