Ljepota

Ljepota

Jedna će vas namirnica riješiti akni i učiniti kožu predivnom, a na nju niste niti pomislili

Nije uvijek dovoljno posjetiti najbližu ljekarnu kako bi se riješio problem s aknama.

Ako ste prešli cijeli grad i dalje ne možete pronaći proizvod koji vam pomaže, možda nije potrebno uopće napuštati kuću. Možda se savršeno rješenje krije upravo u vašoj kuhinji.
Jeste li znali da se češnjak koristi stotinama godina kao pomoć kod rješavanja problema s kožom?

Ova dobro poznata biljka je sposobna uništiti viruse i bakterije te gljivice koje se mogu poigrati sa zdravljem ali i ljepotom kože. Osim što će zbog njega svako jelo biti ukusnije, češnjak može učiniti da vaša koža izgleda fenomenalno.

Kako su akne uobičajen kožni problem, kod djece ali i odraslih, postoji više vrsta preparata za njihovo tretiranje. Tužna je istina da većina njih ne djeluje kako bismo htjeli. Osim što nemaju efekta i nisu tako jeftini, neki će od njih uzrokovati i veću štetu. Zato je ponekad najbolje isprobati prirodna rješenja.

Nekoliko je razloga zašto je dobro koristiti češnjak za zdravu kožu

Ima antiseptička svojstva

Može prevenirati infekcije začepljenih pora kao i tretirati već postojeće probleme i akne.

Sadrži i protuupalna svojstva

Ako se nanese na kožu može spriječiti upalu akni, ako se jede može biti lijek protiv njih koji djeluje iznutra prema površini.

Ovo je 7 jutarnjih navika ljudi koji nemaju nikakvih problema s kožom

Prepun je antioksidanata

Svi znamo da se radi o jakim borcima protiv slobodnih radikala, štete koju nanose koži.

Potiče dobru cirkulaciju

Kako god da ga koristite, biljka omogućava da do kože dođu važni nutrijenti i kisik koji je potreban za liječenje i oporavak kože.

Dobar je izvor cinka

Stručnjaci se slažu kako je cink dobar za regulaciju proizvodnje sebuma, a kako ga češnjak sadrži možete njime kontrolirati koliko će vam se mastiti koža.

Pomaže kontroli inzulina

Osim dijabetesa, proizvodnja inzulina u organizmu može djelovati i na nastanak akni.

Jača imunološki sustav

Kako sadrži i sumpor, organizmu češnjak pruža dodatnu snagu kako bi se borio protiv virusa i problema koje uzrokuju, a jedan od njih su i akne.

Stari li vam tijelo brže nego bi trebalo? Evo kako to prepoznati i spriječiti

Sve su ovo dovoljni razlozi zbog kojih biste trebali koristiti češnjak za tretiranje akni, a kako je biljka jeftina i svima lako dostupna, a moramo spomenuti da ga koriste i poznate dame diljem svijeta u iste svrhe, vrijedi isprobati njegovu snagu.

Evo kako koristiti češnjak u borbi protiv akni

Zgnječite malo češnjaka i stavite na lice – na mjesto gdje se nalaze akne. Sokovi iz češnjaka će tako odmah krenuti u akciju, uništiti mikrobe, umanjiti upalu i zaštiti kožu od novih problema. Čim osjetite peckanje, maknite češnjak i isperite lice toplom vodom. Nanesite svoju omiljenu kremu kako bi se spriječilo isušivanje i začepljenje pora.

Sitno nasjeckajte 4 režnja češnjaka. Pomiješajte sa žlicom jogurta i namažite na lice i ostavite tako nekoliko minuta te isperite toplom vodom.

A. A.

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo