Ljepota

Ljepota

Kamilica za opuštanje!

Eterično ulje kamilice upotrebljava se za ublažavanje simptoma glavobolje, menstrualnih i klimakteričnih tegoba, alergija, kod opeklina, za sniženje temperature i ublažavanje depresije.

Dodati ga možete u kupke, mirisne svjetiljke ili koristiti za inhalaciju u obliku ulja.

Eterično ulje kamilice djeluje na um, tijelo i kožu!

Um! Kamilica smiruje um i otpušta strah, bol, ljutnju i brige. Ako se osjećate fizički ili emotivno iscrpljeni, ovo je eterično ulje za vas. Kamilica u obliku čaja također pomaže kod nesanice.

Tijelo! Kamilica olakšava glavobolju, zubobolju i bolove u ušima jer djeluje na živce povezane s centrom za bol. Opušta bolove kod menopauze i menstrualne grčeve. Kamilica je blagotvorna i za želučane probleme –pomaže kod gastritisa, upale crijeva i kolitisa, kao i kod poteškoća urinarnog trakt. Ima blag, ali djelotvoran učinak na djecu koja imaju zubobolje i bolova u ušima.

Koža! Kamilica se koristi za liječenje kožnih problema, čišćenje lica, te umiruje iritiranu i upaljenu kožu. Djeluje kod akni, upala, osipa, ekcema, opeklina i čireva. Dobra je za suhu kožu, natečenost i alergije u cjelini. Neka istraživanja pokazuju da je kamilica dobra i za liječenje vidljivih popucalih kapilara, jer popravlja elasticitet i jača tkivo kože. Može se koristiti i kao posvjetljivač plave kose.

Kamilica opušta i umirujeEterično ulje kamilice najbolje možete iskoristiti:

  • Za kupku ili masažu. Dodajte 10 kapi ulja u toplu vodu i djelovat će relaksirajuće. Nekoliko kapi ulja kamilice u obično biljno ulje za masažu pojačat će terapeutski učinak, a može se koristiti i kao lijek za glavobolju.
  • Ulje od kamilice odličan je pripravak za dezinfekciju doma.
  • Eterično ulje rimske kamilice pomiješano s biljnim uljem odlično je za masažu umornih, napetih mišića i upaljenih zglobova.
  • Par kapi ulja rimske kamilice možete dodati u bocu s vodom i na vrh pričvrstiti raspršivač. Ovakav pripravak možete koristiti za osvježivanje prostora, ali i za smirivanje napetosti i opuštanje.

 D.Š.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo