Ljepota

Ljepota

Lice bez bora nije nemoguće! Otkrivamo tajne!

Kako se zaštititi od najveće izdajice ženske ljepote – bora?! Što možemo učiniti ako su se one već pojavile? Koje proizvode mora sadržavati toaletna torbica svake žene? Odgovore saznajte iz našeg razgovora s Avonovom stručnjakinjom, dermatologinjom Cheryl Karcher.

Uz narančinu kožu, bore su najveće izdajice ženske ljepote. Prirodno, koža je podložna starenju, a njega pospješuju loši utjecaji iz okoliša: sunčeve zrake, hladnoća, vrućina i zagađenje. Riječ je o neprijateljima kože jer ju dodatno postaraju, liše sjaja, elastičnosti i svježine. O značaju pravilne svakodnevne rutine njege lica i faktorima koji utječu na stvaranje bora razgovarali smo s Avonovom stručnjakinjom za razvoj novih preparativnih linija, dermatologinjom Cheryl Karcher.

Saznajte kako se možete zaštititi od pojave sitnih i dubokih bora te kako umanjiti njihov izgled!

dr. Cheryl Karcher, Avonova konzultantica

Zašto je dnevna rutina njege lica bitna? Kako bi ona trebala izgledati?

Što ranije počnete voditi računa o svojoj koži, to ćete s godinama imati manje znakova starenja kože TE što ranije i dosljednije brinete o svojoj koži, to će ona biti zdravija. Rutina njege lica trebala bi uključivati ove korake:

1) čišćenje
2) tretiranje
3) hidrataciju
4) oči.

Ujutro očistite lice, koristite serum koji je prikladan za određene potrebe – neovisno o tome jesu li to bore, diskoloracija ili neka druga tegoba, hidratizirajte kremom koja sadrži zaštitni faktor protiv sunca te na kraju koristite kremu za oči. Noću isto radite, no nema potrebe koristiti hidratantnu kremu sa zaštitnim faktorom. Rekla bih da je krema sa zaštitnim faktorom protiv sunca obavezna za svaku ženu.

Kako se bore stvaraju? Možemo li išta učiniti kako bismo umanjili njihov izgled?

Bore nastaju na nekoliko načina. Prvenstveno je to zbog prirodnog procesa starenja, uzrokovano gubitkom kolagena, elastina i masti; zatim zbog fotostarenja kože zbog sunca, okoliša te zagađenja; također zbog pokreta mišića – način na koji se mišići kreću određuje gdje će se pojaviti bore. Kako biste spriječili bore, uvijek danju koristite kremu sa zaštitnim faktorom, čak i ako nećete biti na otvorenom i rano se počnite brinuti o svojoj koži. Kako biste umanjili bore koristite “borce protiv bora” kao što je ANEW Clinical Pro Line Eraser s formulom AF-33. On poboljšava izgled sitnih i dubokih bora, kao što je pokazano nakon kontinuiranog korištenja u 11-tjednoj studiji. U tom kliničkom istraživanju se izgled sitnih bora poboljšao kod 100 posto ispitanika nakon 11 tjedana, a izgled dubokih bora kod 96 posto.

Koje bi proizvode i djelatne tvari žene trebale koristiti, ovisno o dobi, kako bi umanjile izgled bora?

Preporučujem Avonov ANEW Clinical Pro Line Eraser s formulom A-F33. A-F33 je inovativna molekula koja je ekskluzivno dostupna putem Avona, a bori se protiv bora, osiguravajući prodorne rezultate i stvarajući novi zlatni standard anti-ageinga. Inspiriran istraživanjem koje je osvojilo Nobelovu nagradu, a koje je sagledalo blokirajući mehanizam stvaranja proteina, ANEW Clinical Pro Line Eraser koristi snagu A-F33 aminofilla. Za ovu je inovativnu molekulu ustanovljeno testiranjem na stanicama kože da djeluje drugačije od svih ostalih poznatih anti-ageing sastojaka, kao što su glikolna kiselina, retinol i koenzim Q10, tako što deaktivira kritično blokiranje kolagena u stanicama kože kako bi pomogla osloboditi neiskorišten kolagen. A-F33 je formuliran kako bi pomogao stimulirati stvaranje komponenti matrice kože u stanicama.

ANEW Clinical Pro Line Eraser pomaže započeti smanjenje izgleda dubokih i malih bora za samo sedam dana. Možete ga koristiti s kremom koja sadrži zaštitni faktor protiv sunca, ali i noću. Žene također mogu koristiti neku vrstu retinola noću, jednako kao i antioksidanse.

Ljeto je stiglo, a ovoje godišnje doba posebno opasno za kožu. Kako možemo izbjeći oštećenje kože zbog UV-zraka?

Zaštitite se i spriječite oštećenje! Danju uvijek koristite kremu sa zaštitnim faktorom širokog spektra. Najvažnija stvar korištenja kreme sa SPF faktorom je njeno pravilno nanošenje – otprilike svakih sat i pol, čak i ako je vodootporna, te odmah nakon plivanja. Također je uvijek korisno nositi šešir i sunčane naočale kako bi se zaštitili od sunca. Nemojte zaboraviti na ruke i dekolte – ova područja otkrivaju starenje jednako kao i lice, stoga nanesite kremu sa zaštitnim faktorom i na te dijelove tijela.

Što razlikuje Avonovu ANEW liniju za njegu kože od ostalih proizvoda koji poništavaju učinak starenja?

Avon ulaže puno vremena i novca u istraživanje, stoga je proizvodi Avonove ANEW linije te njeni sastojci zaista djelatne tvari koje su znanstveno proučavane i njihova se učinkovitost pokazala, često kod 100 posto ispitanica.

*******

O dr. Cheryl Karcher

Avonov profesionalna konzultantica,
dermatologinja Cheryl Karcher, priznata je stručnjakinja estetske medicine
širom svijeta. Dermatologija je njeno profesionalno područje više od dva
desetljeća, a svoje je iskustvo stekla u Bolnici New York, Medicinskom centru
Cornell te Medicinskom centru Sveučilišta New York. Također ima magisterij iz
nutricionizma Sveučilišta u Floridi.

Popularno je televizijsko lice, a članci koji objelodanjuju
rezultate njenih istraživanja objavljivani su u znanstvenim časopisima, poput The
New England Journal of Medicine
, The Journal of Investigative
Dermatology
i The Journal of the American Academy of Dermatology

Stručna je savjetnica oranizacija Miss Universe i Miss
USA, a svoju je suradnju s kozmetičkim gigantom Avon započela 2008. godine.

Karmen Pužar

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo