Ljepota

Ljepota

Limunski piling za ruke sa šećerom

Ovaj recept za kućni piling sa samo tri sastojka objavila je Stephanie Lynn na svom blogu Under the Table and Dreaming.

Šećer predstavlja idealno sredstvo za piling jer uklanja mrtve stanice kože, ali i one tvrdokorne, zadebljale koje narušavaju naše laktove, pete, koljena… Također će vrlo temeljito očistiti nokte i njihovu kožicu, a to je jedna stvar manje o kojoj se morate brinuti.

Drugi sastojak ove domaće smjese za piling je citrus – limun! Njegova kiselina će se pobrinuti za bilo kakvu neujednačenost tena ili mrlje koje će izbrisati kao od šale. S obzirom da je prirodni antiseptik, očistit će kožu od svih nečistoća i masti te suziti pore. Osim toga, bogat je vitaminom C, koji ublažava bore i potiče regeneraciju kože. Prilično dobro za jednu kiselu namirnicu, zar ne?!

Glavni adut ovog recepta je maslinovo ulje koje će povezati druge sastojke i pobrinuti se za nahranjenost kože koju će limun malo isušiti. Kvalitetno maslinovo ulje krcato je antioksidansima, tvarima koje štite stanice od oksidacijskoga djelovanja štetnih slobodnih radikala. To znači da briše tragove nečistog zraka, dugog sunčanja, bore i sl.

Sastojci:

  • 300 grama šećera
  • 250 mililitara ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • Četiri jušne žlice soka limuna

Pomiješajte šećer s maslinovim uljem dok ne dobijete homogenu smjesu i na kraju dodajte limunov sok.

Navedena količina sastojaka potrebna je za veliku staklenku paste za piling te je važno napomenuti da ona ne može dugo stajati, s obzirom da ne sadrži konzervanse. Zašto ju ne biste podijelili u nekoliko manjih posudica i poklonili?

K. Horvat

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo