Ljepota

Ljepota

Masaža kristalima iscjeljuje i dušu i tijelo

Mjesec wellnessa
Masaža kristalima pruža kombinaciju opuštanja i iscjeljujućih vibracija kamenčića.

Ako niste ljubitelj wellness centara, masažu kristalima možete isprobati i u svoja četiri zida. Isprobajte ju na sebi, dragoj osobi ili čak na svom kućnom ljubimcu.

Za izvođenje masaže izaberite glatke kristale koji će lako kliziti kožom. Izabrati možete ovalne, okrugle ili dobro uglađene jajolike oblike.

kristaliJedan od omiljenih za masažu je Gorski kristal jer iscjeljuje na svim razinama. Međutim, kristale možemo birati po principu liječenja specifičnog problema.

  • Problemi kožeRužičasti kvarc će pomoći ublažiti simptome
  • Glavobolja – kružite Ametistom oko sljepoočica i čela pa sve do preko skalpa
  • Problemi sa sinusima i prehlade – kružite Fluoritom oko obje strane nosa, sljepoočica, čela i kroz obrve
  • Stres – kružite Gorskim kristalom duž ramena i lopatica

Stručnjaci preporučuju da se masaža tijela obavlja preko lagane tkanine kako bi se spriječilo trenje kristala o kožu što može izazvati nelagodu.

Pripremite svoje kristale

Jednom kad ste ih odabrali, slijedite ove upute:

1. Očistite kristal
Jedna od najbržih tehnika čišćenja je 10-minuto ispiranje ispod mlaza tekuće mlake vode. U popularne metode čišćenja spada i izlaganje Suncu ili Mjesecu. Naime, njihove zrake energiziraju, pročišćavaju i aktiviraju energiju. Budite oprezni: boja nekih kristala može izblijediti na suncu. To su: ametist, celestin, opal, tirkiz, ružičasti kvarc, fluorit, dimni kvarc. Ako niste sigurni, jednostavno upotrijebite mjesečinu. Kristale, između ostalog, čisti i reiki, dimljenje te zakopavanje u zemlju.

2. Posvetite ga
Dok kristal držite u rukama zamišljajte bijelu svjetlost koja ga okružuje. Jasno konstatirajte: “Ovaj kristal posvećujem najvišem dobru, kako bih ga mogao/la koristiti s ljubavlju”.

kristal3. Programirajte svoj kristal
Smjestite se na tiho mjesto na kojem vas nitko neće ometati. Položite kristal u dlan i zamišljajte bijelu svjetlost koja spaja vas spaja s kamenom. Uskladite se s njegovom energijom i potrudite se osjetiti njegovu mirnoću.

Kad se osjetite spremnim, jasno konstatirajte: “Želim da ovaj kristal bude učinkovit instrument za liječenje.”

Izrecite ovu namjeru tri puta, a kristal odložite prije upotrebe. Sjetite se čistiti i programirati svoj kristal redovito jer se njegova energija može iscrpiti s upotrebom.

Tehnika masaže kristalom

Sjednite u tišini i zamislite bijelu svjetlost koja okružuje vas i kristal. Okružite ga tri puta u smjeru suprotnom od kretanja kazaljki na satu. Na taj ćete način otpustili svu negativnu energiju. Sada smjestite kristal lagano na kožu i radite male kružne pokrete u smjeru kazaljke na satu. Ne pritišćite kamen o kožu.

Ponekad ćete naići na područja s malo grubljom kožom. Ako se to dogodi, zadržite kristal u tom položaju neko vrijeme prije no što nastavite s kružnim pokretima.

Nakon završetka masaže sjednite na nekoliko trenutaka, razgibajte nožne prstiće i pljesnite dlanovima kako biste se ponovo uzemljili i spriječili osjećaj “zbrke” u glavi. Popijte čašu vode, sjednite i dopustite tijelu da vam pokaže kako se osjeća nakon masaže kristalom.

K. Ramić

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo