Ljepota

Ljepota

Masaža nudi puno više od obične relaksacije

Ogromna korist koju nudi redovita masaža nezamjenjiva je za dušu i tijelo. Dobra će vas masaža zasigurno opustiti, međutim njena korisnost nadilazi samu relaksaciju.

Bol i tjeskoba su dva česta problema koja zahtjevaju terapiju masažom. Ona umiruje mišiće i živce, olakšava kroničnu bol te podiže samopouzdanje.

masazaMedicinska masaža se koristi za sportske ozljede i za unaprjeđenje optimalnog učinka mišića. Zahvaljujući vježbanju i masaži, ozlijede je moguće izbjeći, i na taj način postići velika sportska ostvarenja. Redovita masaža sprječava pretvaranje malih ozljeda u velike, zahvaljujući čemu sportaši izbjegavaju začarani krug boli. Masaža ojačava imunološki sustav što olakšava život pacijentima s kroničnim bolestima poput HIV-a. Povećavanje cirkulacije zdravih krvnih stanica u tijelu ovim pacijentima olakšava borbu s bolešću i zadržavanje pozitivnog stava, koji je važan za njihovo preživljavanje.

Ne smije se previdjeti niti utjecaj masaže na pacijente s visokim kravnim tlakom. Ona može igrati ključnu ulogu u reguliranju i kontroli kronično visokog tlaka. Masaža opušta pacijenta i dovodi centralni živčani sustav u ravnotežu, učinkovitijim reguliranjem protoka krvi kroz tijelo. Redovita masaža u kombinaciji s izometričnim vježbama dokazano poboljšava krvni tlak i regulira protok krvi kod pacijenata.

bebaPozitivnu reakciju na masažu pokazuju i djeca. Sam postupak rađanja je
često lakši i jednostavniji zahvaljujući redovitoj masaži tijekom
trudnoće i samog procesa rađanja. Masaža prerano rođenih beba osigurava
brže dobivanje na težini.

Terapija masažom je tehnika koja osobama olakšava fizičke i mentalne probleme. Ova vrsta terapije trebala bi biti inkorporirana u zdrav način života jer nam pomaže da se lakše nosimo sa svakodnevnim problemima.

K. R.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo