Maska za mješovitu kožu lica s rajčicom i avokadom - Ordinacija.hr
Ljepota

Ljepota

Maska za mješovitu kožu lica s rajčicom i avokadom

Ako imate mješovitu kožu, pripadate većini. Koliko god se ova vrsta kože činila nezahtjevnom osobama koje muku muče sa suhom ili masnom, i ona ima svoje potrebe i diktira posebnu njegu. Naime, za mješovitu su kožu karakteristični suhi ili normalni obrazi te masnija koža T-zone (nju pokriva područje čela, nosa i brade).

Ovakvu je kožu potrebno dovesti u ravnotežu, nahraniti ju, ali istovremeno na pravim mjestima ukloniti višak masnoće kako se ne biste sjajili i kako bi se smanjila pojava prištića.

To možete učiniti domaćom masnom za lice s avokadom i rajčicom. Rajčice se će pobrinuti za T-zonu i riješiti vas masnog sebuma koji se prekomjerno izlučuje te zatvoriti pore. Samim time, smanjit ćete izglede za stvaranje prištića i, pogotovo gadnih, mitesera.

S druge strane, avokado ima antiseptička i hidratantna svojstva i nahranit će one dijelove kojima je dodatno potrebna vlaga. Naravno, ovim namirnicama možete nahraniti svoju kožu “iznutra“, s obzirom da su krcate hranjivim sastojcima, ali možete i djelovati “izvana“ – maskom.

Manju rajčicu i meso avokada izgnječite vilicom i nanesite na očišćeno lice. Ostavite masku neka djeluje 25-30 minuta i isperite mlakom vodom. Uživajte u svježoj i nahranjenoj koži lica!

K. Horvat

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo