Ljepota

Ljepota

Medeno-slani piling s ružmarinom i grejpom

Riješite se mrtvih stanica kože i zadebljalih naslaga s peta, laktova i koljena miomirisnim medeno-slanim pilingom s grejpom i ružmarinom.

S ovim hladnijim danima ne smijemo zaboraviti na njegu tijela. Mnoge će dame rado pomisliti: ako je skriveno od pogleda, onda se ni ne moram uložiti puno truda u njegu kože… No, zapravo, ne bi smjelo biti nikakve isprike za zanemarivanje ljepote!

Riješite se mrtvih stanica kože i zadebljalih naslaga s peta, laktova i koljena miomirisnim medeno-slanim pilingom s grejpom i ružmarinom. Ova aromatična ulja ptobudit će vaša osjetila i dati vam potrebnu dozu energije, sol će ukloniti stare i mrtve stancie kože (i tako omogućiti novoj, mladoj koži da zablista), a maslinovo će se ulje pobrinuti za hidrataciju. Donosimo recept s bloga Rise and Shine.

Sastojci:

  • 120 mililitra maslinovog ulja
  • 40 mililitara meda
  • 15-ak kapi aromatičnog ulja grejpa
  • 15-ak kapi aromatičnog ulja ružmarina
  • 300 grama soli

U zdjeli pomiješajte maslinovo ulje, med i aromatična ulja. Ovi će se sastojci lakše povezati jer su “mokri”, a tek kasnije dodajte sol u nekoliko navrata. Sve dobro promiješajte koristeći žlicu i stanite tek kada je sol upila većinu ulja.

Ova će pasta biti prilično gusta i zahtijevat će “čvrstu” ruku. Ako želite, dodajte i par kapi crvene boje za hranu kako biste dočarali boju crvenkastog grejpa. Pastu prebacite u staklenku, a ako ju čuvate na suhom i tamnom mjestu, ona može “izdržati” i to četiri mjeseca.

Smjesu nanesite na čistu kožu i laganim kružnim pokretima umasirajte po cijelom tijelu, počevši od nogu. Posebnu pažnju posvetite petama, koljenima i laktovima – područjima na kojima koža lako postane zadebljana i neposlušna.

Isperite tijelo vodom i osušite tapkajući kožu ručnikom – nikako trljajući ju.

K. Pužar

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo