Ljepota

Ljepota

Morska sol okrepljuje tijelo

Terapijska i blagotvorna svojstva morske soli poznata su još od antike.
Već su se tada preporučavale kupke u morskoj vodi pri tretiranju različitih zdravstvenih tegoba, kao što su išijas i reuma, a djelotvornost je uočena i kod kožnih oboljenja, upala ili rana.

Brojni sastojci morske soli, poput različitih minerala i elemenata u tragovima, pridonose zdravlju, ali imaju i znatan učinak na žensku ljepotu. Kalcij, magnezij, mangan, jod i željezo samo su neki od sastojaka koji morsku sol čine dragocjenom u službi ljepote i zdravlja.

kČak i poznata legenda o rođenju božice ljubavi i ljepote, Afroditi, tumači kako je ona nastala upravo iz morske pjene. Posebno je na cijeni sol iz Mrtvog mora, čiji je salinitet čak do nekoliko puta veći od drugih soli, i to zbog svojih gotovo čudotvornih sastojaka.

Mrtvomorska sol nezaobilazna je u suvremenim kozmetičkim tretmanima, ali i preparatima za njegu te uljepšavanje lica i tijela.

Posebne kure

Poticanje metabolizma i izlučivanje štetnih tvari posljedica su djelovanja morske soli, kao i izlučivanje nakupljenog viška vode iz kože i vezivnog tkiva. Koža nakon tretmana postaje otpornija, glađa, zategnutija i osjetno mekša.

Problem grube i ispucale kože na laktovima te stopalima također se lako može riješiti uz pomoć morske soli.

Različiti upalni procesi, perutanje i nečista koža također se uspješno tretiraju morskom soli. Osim učinka na kožu, morska sol djeluje na cijeli ljudski organizam čemu u prilog ide i činjenica velike sličnosti slane morske vode i krvne plazme.

Kupke na bazi morske soli prakticiraju se pri kuri mršavljenja te čak i uklanjanja nakupina celulita, a poznat je i njihov anti-aging učinak. Ukoliko se u vodi od 38 stupnjeva Celzijevih otopi kilogram morske soli te se ta kupka ponavlja tri puta tjedno u periodu od mjesec dana, moguće je riješiti problem celulita, posebice ukoliko je riječ o početnim stadijima.

Detoksikacijska kupka

k

Poznato je da topla voda potiče funkciju jetre, bubrega i kože koji su zaduženi za filtriranje i otklanjanje toksina nakupljenih u organizmu. Tijekom kupke podiže se temperatura tijela čega je rezultat gibanje štetnih tvari kroz limfu i krvotok prema površini. Taj proces čišćenja znatno olakšava morska sol otopljena u vodi, a u ovakvoj detoksikacijskoj kupci temperature 38 stupnjeva Celzijevih, za što bolje rezultate, bilo bi idealno uživati oko 30 minuta.

Ovako spravljena kupka neće podariti ugodu samo tijelu, već i duhu, putem relaksacije i osvježenja. Pri tome veliku ulogu ima visok postotak magnezija čija je učinkovitost u borbi protiv modernog “neprijatelja“ stres dokazana. Veća djelotvornost kupke može se postići i prethodnim pilingom cijelog tijela koji također može biti spravljen od morske soli.

Dovoljno ju je pomiješati s maslinovim, sezamovim ili bilo
kojim drugim nosivim hranjivim uljem te malo vode i piling iz kućne radinosti je
spreman za nanošenje.

 

Izvor: Pro Wellness

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo