Ljepota

Ljepota

Muči vas neugodan miris nogu?

Svima nam je poznat neugodan miris nogu, a taj problem na žalost muči i muškarce i žene. Na vašu sreću, postoji puno stvari koje možete učiniti kako bi ga riješili i svoje nožne prste ponosno predstavljali svijetu!

Donosimo par spasonosnih rješenja:

1. Zračite stopala i održavajte ih suhima

Najčešći razlog za neugodan miris nogu je vlaga. Držite ih suhima tako što ćete skinuti cipele i čarape kad god je to moguće!

2. Nosite čarape koje upijaju vlagu

Postoje čarape koje su dizajnirane baš kako bi pomogle pri rješavanju vašeg problema. Ako nemate prilike tijekom dana iskoristiti naš prvi savjet, onda bi bila pametna ideja uložiti malo novca u kupovinu ovih posebnih čarapa.

3. Perite noge u slanoj vodi

Slana voda će osušiti kožu, pa tako možete smanjiti vlažnost kože što doprinosi rješavanju problema. Nakon tuširanja namačite noge u slanoj vodi i ne ispirite! Obrišite ručnikom i ostavite da se same osuše prije nego obujete čarape.

4. Napravite piling za noge

Uz namakanje nogu, piling će također dobro doći. Najbolje je koristiti neki domaći pripravak s jakim mirisom. Đumbir i limun su dobar odabir. Prakticirajte dva do tri puta na tjedan.

5. Koristite dezodoran

Uz razne mirise koji se proizvode za noge, postoje i oni koje se stavljaju direktno u cipelu (najčešće u obliku pudera). Domaći pripravci za zamjenu bi bili kukuruzni škrob i soda bikarbona.

6. Pazite na prehranu

Razmislite o stvarima koje jedete, i obratite pažnju da li se samo vaše noge znoje ili imate problema s mirisom znoja cijelog tijela. Ako je tako, moguće je da pretjerujete s nekim namirnicama koje utječu na pretjerano znojenje. Informirajte se.

7. Noge perite često

Barem jednom dnevno sa antibakterijskim sapunom. Higijena nogu je najbitnija za ublažavanje ovog problema. Neki ljudi moraju prati noge par puta na dan kako bi kontrolirali problem.

8. Razmislite je li u pitanju ozbiljniji problem

Ako ste isprobali sve preporuke i ništa vam nije pomoglo, možda imate neki ozbiljniji problem. Posjetite pedijatrista ili dermatologa koji će nakon pregleda odgovoriti na vaša pitanja.

A. A.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo