Ljepota

Ljepota

Na Zagrebačkom velesajmu završili Dani ljepote

Zagrebački je velesajm i ove godine bio domaćin Dana ljepote, trodnevne sajamske priredbe namijenjene profesionalcima iz kozmetičke i frizerske struke te proizvođačima i trgovcima preparativne i dekorativne kozmetike, aparata, opreme i pribora koji se koriste u kozmetičkim i frizerskim salonima.

Na sajmu, koji se održavao od 2. do 4. ožujka, nastupilo je 125 izlagača iz devet zemalja. Održano je 30-ak predavanja i savjetovanja te natjecanja frizera i kozmetičara, a predstavljene su i nove tehnike i proizvodi.

kjJedan od medijskih pokrovitelja Dana ljepote bio je i zdravstveni portal Ordinacija.hr. Na našem ste izložbenom prostoru mogli dobiti savjete za pravilno te
zdravo skidanje suvišnih kilograma, i to od našeg partnera Medikora.
I dok su stručnjaci Optike 007 iz Gajnica posjetiteljima pružali savjete za što kvalitetniji izbor naočala i leća, dame su se mogle upoznati s mineralnim make-upom Jane Iredale i proizvodima Dermalogica.

U organizaciji portala Ordinacija.hr održana su sljedeća predavanja:

  • Kako se osloboditi fenomena “Dietinga” (Branimir Dolibašić, stručni predavač)
  • Aktivni sastojci u suvremenoj kozmetici (prof. Genoveva Zimmerman, stručni predavač)
  • Tehnike rada mineralnim make-upom Jane Iredale (Ana Bestić, vizašist, stručni edukator)

Natjecanja frizera, kozmetičara i dizajnera noktiju

kPrvoga dana sajma natjecali su se učenici strukovnih škola. U Kongresnoj dvorani ZV-a, pred oko 500 gledatelja, rađene su frizure na temu Kraljica i kralj maturalne noći. Za “kraljicu” najbolju je frizuru napravio Zagrepčanin Nikola Blažević, a najbolja “kraljeva” frizura djelo je Čakovčanke Karle Huzjak.

Mladi dizajneri noktiju natjecali su se u dvije discipline. U tehnici French Pink&Withe Gel najbolja je Ana Marija Franc iz Velike Gorice, a u tehnici Nail Art-Fantasy pobjednica je Helena Šafranek iz zagrebačke Obrtničke škole.

Posljednjega dana sajma natjecali su se profesionalci. Pred profesionalnim međunarodno licenciranim ocjenjivačima u kategoriji Tren Cut-žene najboljom frizerkom proglašena je Kristijana Pižir iz Ivanić Grada. Njoj je pripalo i prvo mjestu u kategoriji Full Fashion Look.

U obje kategorije drugo mjesto pripalo je Josipu Križnjaku iz Petrijanca, a treća mjesta osvojili su Mario Vidaček iz Varaždina i Anđela Potočki iz Zagreba.

Nagrada Pandhys salon godine (Egipatska depilacija), od četrdeset nominiranih salona, pripala je kozmetičkom salonu Lambeis iz Zagreba, drugi je BTS iz Ludbrega, a treće mjesto osvojio je Gloss iz Siska.

 

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo