Nahranite beživotnu kosu maskama - Ordinacija.hr
Ljepota

Ljepota

Nahranite beživotnu kosu maskama

Ako je vaša kosa suha i ispucala, znamo kako joj možete pomoći. Za vas imamo četiri maske koje možete napraviti kod kuće – od uobičajenih namirnica.

Hladnoća, često pranje i sušenje, uporaba “pegle za kosu” ili “figara” vašu kosu mogu lišiti vlage i hranjivih tvari. Na kraju ostajete sa ispucalom, isušenom i beživotnom kosom koja podsjeća na slamu. Nahranite ju jednom tjedno nekom od maski koje preporučujemo i uživajte u revitaliziranim vlasima!

Maska s jajima

Pomiješajte jedno jaje s nekoliko žlica jogurta tako da se ova dva sastojka sjedine i nanesite na kosu. Ostavite neka djeluje pet minuta, a zatim isperite mlakom vodom.

Maska s medom

U lončiću pomiješajte jednu jušnu žlicu meda s tri jušne žlice maslinovog ulja pa lagano zagrijte smjesu. Nemojte ostaviti predugo na vatri kako maska ne bi bila prevruća. Ona se mora samo malo zagrijati. Nanesite na mokru kosu, prekrijte kapom za tuširanje ili plastičnom vrećicom i ostavite neka djeluje 45 minuta. Isperite mlakom vodom.

Maska s avokadom

Ovo je prošireni recept za masku s medom. Ponovite postupak pravljenja te maske i dodajte joj jedan avokado koji ste prethodno usitnili vilicom i pretvorili u kašu.

Masku nanesite na isti način kao i prethodnu, a isperite toplom vodom.

Maska s kokosovim mlijekom

Usitnite jedan avokado vilicom, dodajte 180 mililitara kokosovog mlijeka i dvije jušne žlice maslinovog ulja. Blago zagrijte mješavinu 8jednako kao i masku s medom) i nanesite na mokru kosu. Ostavite neka djeluje 40 minuta te ju zatim isperite.

K. Pužar

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo