Ljepota

Ljepota

Napravite svoj balzam za meke usne

Ako vam je dosta kupovnih balzama za usne, za koje niste sigurni što sadržavaju i koji vas previše koštaju, zašto ne biste napravili svoj u kućnoj radinosti?

U ovom ćete balzamu za njegu usana uživati više, znajući da ste ga sami napravili, a uz dodatak naljepnica koje je pripremio portal Martha Stewart.com, svi će dobiti dojam da se radi o kupljenom proizvodu (naljepnice 1, naljepnice 2, naljepnice 3, naljepnice 4). Napravite više smjese i prijateljima poklonite domaći balzam za usne.

Među sastojcima je navedeno bazno ulje, a vi sami odaberite koju vrstu ulja želite. Ono mora biti hladno prešano i u bilo kojoj biljnoj drogeriji će vam sugerirati koja je vrsta najbolja za vaše usne. Također odaberite esencijalno ulje po kojem želite da vam balzam miriše: limun, naranča, vanilija, kokos, malina, trešnja… izbor je beskonačan!

Ako želite balzamu dodati boju, uzmite ruž za usne i nožem narežite par tankih listića, kao da režete češnjak. O količini sitnih čestica koje ubacite u smjesu ovisit će intenzitet novog balzama za usne, stoga prvo dodajte malu količinu ruža, tek nekoliko milimetara smjese, a po želji dodajte više.

Sastojci:

  • Jušna žlica peleta pčelinjeg voska
  • Dvije jušne žlice baznog ulja
  • Nekoliko kapi esencijalnog ulja po želji

U čistu staklenku stavite pčelinji vosak i bazno ulje, pa ju poklopite. Staklenku uronite u lonac s vodom koji stavite na srednju vatru. Staklenku držite u ovakvoj “kupelji“ sve dok se vosak ne otopit. Uklonite iz lonca, a mješavinu promiješajte metalnom žlicom. Dodajte esencijalno ulje koje ste odabrali, kap po kap sve dok ne dobijete jačinu mirisa koja vam odgovara. Na kraju dodajte strugotine ruža. Sve još jednom dobro promiješajte.

Koristeći pipetu prebacite balzam za usne u limene ili plastične kutijice. Neka se smjesa ohladi i spremni ste za mazanje!

K.H.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo