Neoprostive greške njege lica - Ordinacija.hr
Ljepota

Ljepota

Neoprostive greške njege lica

Lijepa koža pitanje je dobrih gena, ali i pravilne njege. Ulaganje u vlastiti izgled i briga za kožu najbolji su put ka zdravom i njegovanom izgledu i u starijim danima.

Ipak, nije uvijek lako održati kontinuitet i pratiti sve korake pri čišćenju i njezi lica. Bilo da vas uhvati povremeni umor, lijenost ili vam se jednostavno ne da, sljedeće greške svi smo barem jednom napravili.

Greška 1 – Pranje lica običnim sapunom

Sapuni isušuju kožu. Iako ju naizgled mogu učiniti čistom, sapuni dugoročno štete koži lica. Potiču izlučivanje sebuma, što znači stvaranje više mitesera nakon svakog čišćenja. Stoga se bolje okrenite toniku, losinu ili gelu za čišćenje lica. Oni sadrže sve sastojke potrebne za temeljito čišćenje i skidanje šminke, ali i njegovanje lica.

Nakon 25. godine počnite koristiti kremu za očiGreška 2 – Spavanje sa šminkom

Ovo je jedna od najčešćih i najgorih navika žena. Ne treba ni spominjati koliko je loše za kožu prespavati ne samo sa šminkom kou ste nanijeli tog jutra, već i sa slojem prašine i štetnih čestica koje su se nakupile tijekom dana. Rezultat ove “mudre” odluke: začepljene pore, novi prištići, masnije lice i najvažnije, koža ne može disati.

Žene najčešće ne skidaju šminku jer kasno dolaze kući, te umorne i iscrpljenje odabiru najlakše rješenje. Zato su tu maramice za uklanjanje šminke, koje doslovno u par poteza skidaju make-up. Lice je dobro očistiti i mlijekom, tonikom ili gelom za čišćenje lica te nanijeti noćnu kremu.

Greška 3 – Ne koristite kremu za oči

Prvi znakovi starenja najvidljiviji su na osjetljivom području oko očiju. Koža je tu najtanja i najosjetljivija, pa se i bore brže stvaraju. Zato bi krema za područje oko očiju trebala biti sastavni dio njege za sve one iznad 25 godina starosti. I nemojte štedjeti, kremu za oči nanosite i ujutro i navečer.

 D. Šorgić

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo