Njeguje li Mrtvo more zaista vašu kožu?

njega-sol-kupka-spa-wellness

Vjerojatno ste čuli ili pročitali kako proizvodi s mineralima i solima Mrtvog mora djeluju ljekovito, te liječe sve od ekcema do psorijaze. Možemo li im doista pripisati ovo čudotvorno djelovanje?

Soli i mineraliMrtvo more zemljopisni je fenomen smješten između Jordana i Izraela. Proizvodi koji sadrže vegetaciju ovog područja, ali i minerale i soli koji se nalaze samo u ovom moru iznimno su popularni i cijenjeni. Mrtvo more već je dugo predmet medicinskih istraživanja – razmatra se kako morsku vodu koristiti u svrhu talasoterapije, štiti li ona od UV zračenja te more koristiti za liječenje kožnih problema i problema s artritisom.

Proizvodi koji sadrže soli i minerale Mrtvog mora kreću se od običnih ulja za kupanje do doista skupih proizvoda i losiona koji štite kožu od starenja. Minerali koji se nalaze u proizvodima s Mrtvog mora su:  

  • Bromid - umiruju iritaciju kože
  • Magnezij - pomaže kod liječenja i zacjeljenja
  • Kalij - održava ravnotežu vlage
  • Sumpor - detoksificira i pomaže apsorpciju hranjivih tvari
  • Cink - sadrži prirodnu zaštitu od sunca
  • Natrij - detoksificira kožu

BlatoRazlika između soli Mrtvog mora i obične soli za kupku je ta da prva sadrži više minerala koji pomažu koži u boljoj apsorpciji. Nema sumnje kako kupanje u termalnoj vodi pomaže tijelu u rješavanju toksina, te stimulira imunološki sustav i umiruje kožu. No, stručnjaci preporučuju i dodavanje soli Mrtvog mora u kupku jer tako olakšavate simptome psorijaze.  

Ako se odlučite za proizvode od sastojaka Mrtvog mora, birajte one koji nisu prerađeni, razrijeđeni, raspršeni ili ishlapljeni. Neki proizvodi imaju potvrdu autentičnosti, pa se pobrinite kako ste dobili pravu stvar. 

D.Š.

 Prati nas na Viber Public Chatu!