Ljepota

Ljepota

Njegujte svoje tijelo uljem eukaliptusa

Eukaliptus (Eucalyptus globulus) spada u veće biljke, a njegovo stablo se može vinuti čak i stotinu metara u visinu. Porijeklom je iz Australije pa se tako otkriće njegovih zdravstvenih dobrobiti pripisuje Aboridžinima. Oni su ga koristili kada su imali probleme s kožom, teške rane, groznicu, opekline, bolne mišiće ili probleme s dišnim putovima.

Za kožu mekanu poput baršuna

EukaliptusMasaža tijela ovim uljem može učiniti kožu glatkom i baršunastom, a također dobro djeluje i na strije. Kako biste pospješili glatkoću masažnih pokreta i dobrobiti za kožu, ulju dodajte i vitamin E.

Osim što nam pomaže suzbiti viruse, bakterije i gljivice, eterično ulje eukaliptusa potiče i cirkulaciju, što djeluje blagotvorno kod bolova u mišićima.

Prirodni aftershave

Ulje eukaliptusa može djelovati kao prirodni aftershave nakon brijanja, s obzirom da umiruje kožu. Ujedno ima protubakterijsko, protuvirusno i protugljivično djelovanje.

Piling za tijelo

Pomiješajte ulje eukaliptusa s brašnom slanutka i imate idealnu pastu za piling tijela. Ovo ulje neće zamastiti kožu nego će ju njegovati, tonirati, a čestice brašna će se pobrinuti da koža bude glatka i lišena mrtvih stanica.

K. Horvat

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo