Ljepota

Ljepota

Osip, oticanje i crvenilo na koži… Pomozite si u 4 jednostavna koraka

Shutterstock

Osip, oticanje i crvenilo najčešći su simptomi alergije koji se prvi javljaju na koži, pri čemu, kako tvrde studije, 75% žena primjećuje kako im je koža na prvom udaru alergije.

Doktorica Ružica Jurakić Tončić, spec. dermatovenerologije, savjetuje kako njegovati kožu sklonu alergijama, te na koji način umanjiti alergijsku reakciju.

Mali trikovi koji će vam pomoći u borbi protiv celulita

1. Umirite kožu

Važno je nježno očistiti područje na kojem je izbio osip ili neka druga reakcija blagim sapunom i vodom, zatim nanijeti termalnu vodu koja će smiriti reakciju. Već i ptice na grani znaju kako je hidratacija kože važna, zbog toga je ključno nanijeti kremu koja je testirana na alergičnoj koži i za kraj, pripazite da ne dodirujte kožu lica neopranim rukama.

2. Pokušajte pronaći krivca

Pokušajte pronaći ključnu promjenu u svojem životu koja je rezultirala alergijskom reakcijom. Možda ste promijenili sapun, omekšivač, kremu za njegu kože ili nešto drugo u protekla 24 sata? Ako posumnjate na neki od proizvoda, uklonite ga iz daljnje rutine.

Napokon vikend! Imamo 6 načina kako se najbolje opustiti (i ne koštaju ništa)

3. Pitajte dermatologa

Ako se alergija ne smanjuje ili ne vidite naznake da prolazi, svakako kontaktirajte dermatologa koji će te najbolje usmjeriti kako „izliječiti“ alergiju. U slučaju da otkrije uzrok, dermatolog može propisati lijek koji će u tijelu stvoriti otpornost na određeni alergen.

4. Promijeni navike

Zadnja točka je i najteža točka. Alergije ne moraju biti urođene, mogu se pojaviti bilo kada i tada je potrebno promijeniti navike koje su izazvale alergijsku reakciju. Svi mi stvorimo rutinu koja nam odgovara, ali promjena rutine ne mora biti strašna ako je na bolje.

Maderoterapija: sve što morate znati o drvenim valjcima u borbi s celulitom

Ordinacija.hr

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo