Pet najčudnijih beauty rituala

masaza wellness

Ljepota je uvijek bila i uvijek će biti na cijeni. Kako bi ostale privlačne, žene iz raznih krajeva svijeta posežu za krajnje neobičnim kombinacijama koje ovise o specifičnostima njihove kulture i dostupnim resursima.

PužKoliko ste vi daleko spremi ići da biste sačuvali blistavu kožu i atraktivan izgled? Donosimo popis pet najčudnijih rituala ljepote!

1. Britanke miješaju bikovu spermu s iranskom biljkom zvanom katera. Ovaj pakung navodno je posebno koristan za suhu i oštećenu kosu, iako čini čuda za sve tipove kose. 

2. U nekim dijelovima Južne Amerike sluz puža smatra se izrazito ljekovitom za kožu. Ona ne samo da štiti od vanjskih toksina, već pruža odličnu zaštitu i od UV zračenja. Sluz puža regenerira kožu, pa mnogi proizvodi za njegu lica i tijela koji se prizvode u južnoj Americi sadrže upravo ovaj sastojak.

3. Neke europske zemlje i dalje koriste dobru staru metodu pijavicama kako bi izliječili artritis, napetost u mišićima i probleme s cirkulacijom.  No, nisu se samo stanovnici starog kontinenta polakomili za pijavicama. Njihova ljekovita moć dugi se niz godina koristi i u Australiji.

Pijavica4. Kina i dijelovi zapadne Europe koriste metodu toplih šalica. Naime, zagrijane šalice stavljaju se na kožu kako bi popravile cirkulaciju krvi. Toplina, u kontaktu s kožom, stvara vakuum koji kožu lagano uvlači u šalicu. Ovaj drevni tretman čudotvorno djeluje na slabu cirkulaciju. 

5. U neobičnim ritualima ne zaostaju ni Turkinje, koje koriste ribe kako bi odstranile mrtve stanice kože. Čak postoji niz javnih bazena u kojima pliva turski šaran, "specijaliziran" za grickanje odumrlih stanica kože s peta. Ovaj tretman odličan je za psorijazu, ali i kao piling tijela.

D. Šorgić

 Prati nas na Viber Public Chatu!