Ljepota

Ljepota

Piling za tijelo s kokosom i ružom

Ako se još niste bacili na pripreme za sezonu kupaćih kostima, krajnje je vrijeme! Uskoro nam dolaze visoke temperature, a s njima i majice bez rukava i kratke hlače ili suknje. To znači da gruboj koži ne bi smjelo biti ni traga!

Donosimo vam recept za mirisni piling s ružom, kokosovim i bademovim uljem koji će ukloniti sva zadebljanja na laktovima, koljenima i petama, kožu očistiti od nečistoća i nahraniti ju uljima.

Sastojci:

  • kokosovo ulje
  • bademovo ulje
  • šećer

Dno posude (najbolje bi bilo da koristite običnu, očišćenu staklenku) prekrijte kokosovim uljem. Na sobnoj temperaturi bi ono trebalo biti u krutom stanju, a ako je prekruto da bi se moglo manipulirati žlicom, posudu s “uljem” stavite u toplu vodu na deset minuta kako bi postalo mekše.

Na kruto ulje naslažite nekoliko latica ruže koje ste očistili te dodajte šećer u kristalu (može i smeđi šećer). Na kraju ulijte polovicu količine bademovog ulja (možete koristiti i jojobino). Pričekajte da se ulje slegne i ispuni pukotine šećera, sve do latica ruže, zatim nalijte ostatak.

Staklenku zatvorite i po želji ukrasite mašnom ako ju poklanjate.

Svi sastojci bi trebali biti raspoređeni u jednakim količinama, tako da kokosovo ulje, latice i šećer zauzmu po jednu trećinu staklenke.

Prije uporabe pastu za piling dobro promiješajte drvenom kuhačom. Grubi šećer će zgnječiti latice ruže koje će otpuštati svoj divan miris, a ulja će se pobrinuti da vaša koža bude mekana, nahranjena i zaštićena.

Na blogu Beauty Department savjetuju da piling možete iskoristiti u roku od godine dana.

K.H.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo