Ljepota

Ljepota

Pripremite kožu za poglede!

Odaberite sami želite li koristiti sol za kupanje (koja je krupnija i osigurat će jači učinak) ili šećer (koji ima sitnije kristale za nježniji piling).

S toplim vremenom i višim temperaturama počinjemo više razmišljati o dijelovima tijela koji su zimi bili skriveni pogledima. Skidanjem slojeva odjeće otkrivamo svoje ruke i noge. U kakvom su stanju vaši aduti?

Donosimo recept za piling s portala Martha Stewart koji sadrži hranjive tvari za kožu. Odaberite sami želite li koristiti sol za kupanje (koja je krupnija i osigurat će jači učinak) ili šećer (koji ima sitnije kristale za nježniji piling).

Trebat će vam i boja za hranu: odaberite nijansu u skladu s aromatičnim uljem koje koristite. Kao bazno ulje možete koristiti bilo koje ulje prikladno za masažu: bademovo, jojobino, arganovo, avokadovo ili grožđanih sjemenki.

Sastojci:

  • 400 grama soli za kupanje ili šećera
  • 240 mililitara baznog ulja
  • osam kapi esencijalnog ulja po izboru
  • kap-dvije boje za hranu

Temeljito pomiješajte sol (ili šećer) s baznim uljem. Dodajte aromatično ulje (dodajte kap po kap, promiješajte i procijenite želite li jači ili decentniji miris), boju za hranu i miješajte dok se boja ujednačeno ne podijeli.

Prebacite u staklenke (dobit ćete oko 465 grama paste za piling) i držite na tamnom i hladnom mjestu.

K. Pužar

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo