Ljepota

Ljepota

Priuštite si kraljevski tretman čokoladom

Mjesec wellnessa
Čokolada… tko bi joj odolio… I dok za jedne predstavlja pravi grijeh i izvor problema poput akni, mlitavog struka i pokvarenih zuba, drugi pak uživaju u blagodatima koje pruža koži.

cokoladaČokolada je, kao dio kozmetičke industrije u posljednjih nekoliko godina doživjela pravi procvat. Zbog njene moćne antioksidativne snage potvrđene i od znanstvenika, sve više wellness centara u svojoj ponudi ima kraljevske tretmane čokoladom. A klijenti su dakako oduševljeni ponuđenim – bilo da je riječ o ublažavanju bora, uklanjanju nepravilnosti kože i pjegica ili njezi tijela koja omekšava kožu.

Kakao može spriječiti oštećenja kolagena, elastina i drugih proteina kože koja uzrokuju slobodni radikali. Zahvaljujući kakau – koža zadržava mladenački izgled i napetost.

Tretman započinje pilingom koji predstavlja pripremu za omatanje tijela čokoladom. Naime, dobro je poznato da svakom njegujućem tretmanu mora prethoditi piling jer se mrtve stanice kože nakupljaju i zatvaraju pore što u konačnici oslabljuje apsorpciju hranjivih tvari.

Nakon pilinga slijedi nanošenje čokolade na tijelo i to u gustom sloju. Stoga se nemojte čuditi što ćete nakon ovog postupka mirisati i izgledati kao ogromna tabla čokolade.

Za tretman se koristi samo najbolja čokolada koja se uvozi iz Engleske, Švicarske i Španjolske. Ove zemlje garantiraju da je njihov proizvod vrhunske kvalitete. Neki
wellness centri, osim uvozne čokolade nude i vlastite ekskluzivne
formule koje uključuju i druge sastojke poput raznih eteričnih ulja.

masazaNažalost, tretman nije jestiv jer se čokoladna smjesa miješa sa spomenutim esencijalnim uljima. Nakon nanošenja čokolade, tijelo se omata u mekani svileni pokrivač koji povećava cjelokupni efekt.

I dok se namačete u čokoladnoj smjesi, ne preostaje vam ništa drugo nego odmarati se i uživati. Nakon odmatanja, ostaci čokolade se ispiru s tijela, a slijedi i masaža esencijalnim uljima kako bi efekt bio potpun.

Iako izbor ulja ovisi o klijentovim željama i potrebama, terapeuti u ovom slučaju običavaju koristiti smreku i lavandu. Ulje smreke pomaže u otklanjanju otpadnih tvari iz tijela dok lavanda ima jak umirujući utjecaj.

 

K. Ramić

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo