Ljepota

Ljepota

Program njege za čvrste grudi

Male ili velike? Nije važno. Bitno je da su grudi čvrste i napete. A to se postiže redovitim vježbama, masažama, pilinzima, kremama…

kViše od njege, grudima je potrebna pažnja i svakodnevne navike koje moraju postati sastavni dio života i brige o tijelu. A prvo što trebate napraviti jest uspraviti se! Koliko je važno pravilno držanje, najbolje ćete vidjeti u ogledalu. Isprobajte: svucite se i stanite pred ogledalo, i uspravite leđa i promatrajte. Grudi izgledaju više i čvršće zahvaljujući isključivo uspravnom držanju. Ako pogrbite leđa, težinu grudi pridržavat će samo koža, a u uspravnom položaju grudi se većim dijelom oslanjaju na prsne mišiće te izgledaju čvršće i više. Ne samo što će grudi bolje izgledati, već će cijelo tijelo djelovati vitkije i elegantnije.

Tonus mišića

Što su prsni mišići razvijeniji, bolje pridržavaju grudi. U tome će vam pomoći neke vježbe. Probajte one s malim utezima ili pak sportove poput plivanja i veslanja koji će učvrstiti prsne mišiće i grudima dati bolju potporu.

Izvodite jednostavne vježbe

Ruke ispružite u visini grudi i dlanove snažno gurajte jedan o drugi. Pritisak zadržite otprilike petnaest sekundi, opustite ga i vježbu ponovite deset puta.

Blagotvorna hladnoća

Jedan od tretmana koji najbolje održava tonus grudi tretman je hladnom vodom jer hladnoća potiče površinsku cirkulaciju. Izravan učinak ubrzane cirkulacije poboljšani je stanični metabolizam. Naime, stanice dobivaju više kisika, poboljšava se tonus i čvrstoća tkiva. Jednom dnevno istuširajte grudi hladnom vodom.

Masaža za oblikovanje

kZa održavanje mekane i elastične kože najbolje će pomoći redovita masaža rukavicom od lufe. I to svakodnevno prije tuširanja. Rukavicom masirajte dio oko grudi, od sredine prema pazuhu. Ta suha masaža potaknut će površinsku cirkulaciju, ubrzati odvajanje odumrlih stanica kože i obnavljanje tkiva. Nakon tuširanja ili kupanja (nikada u prevrućoj vodi!) obrišite grudi i umasirajte specijalne kreme sa sastojcima neophodnim za vlažnost kože koji pomažu održavanju elastičnosti te suzbijaju štetne učinke slobodnih radikala. Odličan učinak će se postići i upotrebom gela za učvršćivanje i njegu grudi.

K. R.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo