Ljepota

Ljepota

Razmazite se. Zavrijedili ste.

Još uvijek ne znate koje vam dobrobiti može donijeti spa odmor? Donosimo vam nekoliko najboljih razloga zbog kojih biste si trebali priuštiti oporavak za dušu i tijelo.

1. Poboljšanje zdravlja
Dobro opremljeni wellness centri najbolji su izbor ako u svoj život želite uvesti velike zdravstvene promjene, a za to trebate potporu ili savjet. Ovakva mala spa resort lječilišta nude zdravu prehranu i vježbanje u kombinaciji s opuštajućim spa tretmanima.

2. Opuštanje
Ako si želite priuštiti samo nekoliko spa tretmana, isprobajte neki od hotelskih wellness centara duž Jadrana. Zbog velikog raspona cijena i raznolikih spa sadržaja, ovakav je izbor prihvatljiv i za vaš džep.

3. Mršavljenje
Ako se već godinama borite s kilogramima, posjet dobro opremljenom spa centru mogao bi vas preporoditi. Naime, brojne wellness oaze više ne nude samo opuštajuće tretmane već i savjete stručnjaka o zdravom načinu života.

4. Detoksikacija
Ako se s vremena na vrijeme osjećate poput spužve koja upija sve negativnosti iz svog okruženja, krajnje je vrijeme da izbacite sve otrove iz tijela. Naime, postoje spa centri specijalizirani za detoksikaciju. Pri izbacivanju nakupljenih toksina može vam pomoći vježbanje joge i limfna drenaža.

joga na plazi5. Prakticiranje joge
Satovi joge danas se nalaze na “meniju” gotovo svih spa centara. Njenim ćete prakticiranjem uravnotežiti duh i tijelo. Ipak, prije odlaska na sat, raspitajte se o iskustvu osobe koja će vas voditi kroz vježbanje.

6. Pješačenje
Pravi spa centri više nisu ograničeni samo na pružanje opuštajućih tretmana. Programi za cjelovito očuvanje zdravlja pravi su hit. Tako brojna lječilišta u svojoj ponudi imaju npr. dobre programe pješačenja.

7. Zdrava prehrana
Hrana je u gotovo svim spa centrima toliko dobra, da možete dobiti koju kilicu više ako ne pripazite. Imajte na umu da ste došli preporoditi dušu i tijelo. Stoga ih nemojte preopteretiti nepotrebnim količinama hrane.

8. Savladavanje strahova
Jeste li prvo za malo opuštanja, a onda za adrenalinski preokret? Naime, jedna od novijih ponuda određenih spa centara jest svladavanje strahova. Novu slobodu možete pronaći u bungee jumpingu, skoku s padobranom ili ronjenu.

9. Učvršćivanje veza
Wellness centri su savršena mjesta za provođenje kvalitetnog vremena s ljudima koje volite. Ako svojim prijateljicama imate namjeru priuštiti nezaboravan vikend, posjet wellness oazi idealan je izbor. Priuštite svojoj majci ili sestri opuštajuće tretmane. Žensko druženje uz masažu i čašu šampanjca čini čuda. Ako pak u wellness centar želite povesti ljubavnika/cu, budite na oprezu. Wellness centri znaju biti prepuni ljudi. Stoga je bolje je da odaberete neki manji i privatniji spa centar.

10. Pronalazak inspiracije
Upali ste u monotoniju? Mnogi spa centri imaju i programe koji će ponovo probuditi vašu kreativnost. Tako od lokalnih umjetnika možete naučiti kako slikati uljanim, pastelnim ili vodenim bojama te kako izraditi nakit i crtati na svili.

K. Ramić

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo