Ljepota

Ljepota

Sam svoj pediker

Želite cijelu proceduru spa tretmana za malo ili ništa novca? Odlično, jer rješenja ima. Zamotajte se u mekani ogrtač i pripremite se na jednostavan kućni tretman pedikure. Želite još nešto za ugođaj? Natočite si čašu finog vina, pustite omiljeni CD i krenimo!

Kako i koliko?

Za ovaj tretman vam je potrebno 30 minuta i proizvodi koje sigurno imate u kupaonici.

1. Odstranite lak. Izaberite uljni aceton kako biste što nježnije uklonili lak.

2. Namočite noge. Najbolje vrijeme za pedikuru je nakon kupanja ili kupke za stopala jer se koža oko nokta opusti što uvelike olakšava posao.

3. Odstranite mrtvu kožicu. Treba koristiti kamen ili turpiju za pete da bi se uklonila mrtva i suha koža. Izbjegavajte žilete.

4. Odrežite i oblikujte nokte. Vratite kožicu na mjesto. Ovo je jedan od najvažnijih koraka za ljepotu nokta. Ako nemate originalan pribor dobro će vam doći tanki drveni štapić! Jednostavno kožicu pogurajte prema rubu nokta. Ukoliko je imate puno i previše, nabavite posebne škarice.

5. Nanesite kremu. Dok se nanosi krema, poželjna je i blaga masaža, koja blagotvorno djeluje na cijeli organizam. Višak kreme uklonite sa stopala prije nego nanesete lak za nokte.

6. Nanesite lak. Izaberite lak koji vam se najviše sviđa i nanesite ga u dva sloja kako bi što duže trajao.

Preporuka:

Kako koža na stopalima nema ulja, treba ih redovno mazati. Prije odlaska na spavanje, mogu se namazati nekom masnijom kremom ili melemom i navući mekane pamučne čarape.

Svake večeri napravite toplu kupku za stopala, u koju možete dodati morsku sol i par kapi eteričnih ulja. Radite to, prije spavanja, sve dok se stanje vaših stopala ne popravi. Nakon toga je dovoljno dva puta na tjedan.

A. A.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo