Ljepota

Ljepota

Sauna – ne samo zimi!

Istina, znojenje u sauni najviše godi zimi, kad smo željni topline. Međutim, ona ne služi samo
da bismo ugrijali tijelo, nego pospješuje izlučivanje štetnih tvari iz organizma, što je korisno u borbi protiv celulita i suvišnih kilograma.

Zlatni savjeti

• Morate voditi računa da je u sauni vrlo toplo, kao i da je velik postotak vlage, pa se vrućina još teže podnosi. Stoga imate li problema sa srcem i krvotokom, svakako se posavjetujte s liječnikom.

k• U saunu nikad s našminkanim licem – ono mora biti čisto, a najbolje ćete ga očistiti uz pomoć mlijeka i gela za umivanje.

• Prije nego što odete u saunu, svakako napravite piling cijelog tijela. Tako ćete očistiti kožu i osloboditi pore da biste se mogli znojiti. Ostanu li vam pore na koži začepljene, nakon saune mogu vam se pojaviti sitni vodeni, pa čak i gnojni pristići. Najbolje je napraviti piling neposredno prije saune, pod obveznim tušem.               Nakon tuširanja nemojte nanositi dezodorans!

• Želite li iz saune izvući korist i za kosu, prije odlaska je operite, pa nanesite regenerator, pakung ili masku. Kosu omotajte ručnikom I od frotira i tako je ostavite za cijelog boravka u sauni. Para i toplina povećat će djelotvornost pakunga i njegovo prodiranje u kosu.

• Nakon saune godit će tuširanje mlakom vodom, uz upotrebu gela za relaksaciju, znači s dodatkom ružmarina ili lavande.

 

K. R.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo