Smanjite vidljivost proširenih pora

zena-lijepa-njega-tuga-osmijeh-koza-lice6

Proširene pore vezane su uz pojačan rad žlijezda lojnica. Na njihov rad negativno utječe stres, prehrana, hormoni, bakterije, ali i nasljedni faktor. Kada su pore proširene ili začepljene, ujedno su i vidljivije. Kako ih smanjiti i istaknuti svjež, čisti ten?

Pore na koži osnovna su poveznica između vanjskog svijeta i našeg organizma. No, kako svi imamo različite tipove kože, tako se i pore razlikuju. Žene s masnijom kožom, općenito su sklonije vidljivijim porama. Pore kože mogu se proširiti iz nekoliko razloga, kakvi su starenje i pretjerano izlaganje suncu, te onda vode problemima poput mitesera i težih oblika akni.

JajeNaravno, pore ne možete u potpunosti izbrisati, ali ih možete učiniti manje vidljivima!

Dobro očistite i nahranite kožu

Redovito čišćenje i toniranje kože nužno je za svaku ženu koja ima problema s proširenim porama. Naravno, čista i uredna koža odražava zdrav i svjež izgled. Važno je odabrati prave proizvode za njegu, odnosno one koji odgovaraju vašem tipu kože. Potrudite se razviti i pridržavati određene beauty rutine – prvo očistite lice, zatim tonirajte, nanesite piling i naposljetku kožu nahranite kremom.

Pripazite, ako imate masniju kožu, piling nanosite češće (do nekoliko puta tjedno ili na dnevnoj bazi), kako biste se riješili nečistoća na licu. Ako je vaša koža normalna, piling je dovoljno nanijeti jednom tjedno.

Umijte se hladnom vodom

Prema posljednjim istraživanjima, dodir hladne vode na licu,  ili jednostavno "umivanje" kockicom leda, učinkovit je i jeftin način zatvaranja proširenih pora.

NjegaNanesite domaću masku

Ako želite nahraniti kožu i zatvoriti pore prirodnim sastojcima koji ne sadrže aditive i kemikalije, domaće masku su izbor za vas. U većini slučajeva, proširene pore nastaju kao posljedica pretjeranog lučenja sebuma.

Evo jednostavnog i brzog recepta za maske! Izmiješajte u pjenastu smjesu bjelanjak i pola žlice svježeg limunovog soka. Masku nanesite na lice, te kada se stegne, nakon 15-ak minuta, isperite.  

Osim ovih savjeta za zdrav i svjež izgled važna je i pravilna prehrana, koja obiluje voćem i povrćem. Pijte puno vode i izbjegavajte alkohol i cigarete.  

D. Šorgić

 Prati nas na Viber Public Chatu!