Ljepota

Ljepota

Svjetski hit u Hrvatskoj: presađivanje dlačica na intimno područje

Vlasi kose, obrva i stidne dlačice dosta se razlikuju, zato što obrve i stidne dlake rastu sporije, a čim su predugačke same ispadnu i grublje su. Nakon presađivanja, vlasi kose se ne ponašaju drugačije i dalje rastu normalno kao kosa.

Do jučer je dlakavost bila nepoželjan pojam kada je u pitanju ženska populacija. Depilacija i trajno uklanjanje dlačica nisu bili tretmani rezervirani samo za ljetne mjesece, no u posljednje se vrijeme na velika vrata ušuljao novi trend: presađivanje dlačica na intimno područje!

“Najpopularnija regija je presađivanje kose kod muške ćelavosti, što je možda i najveći problem starenja kod muškaraca. Kod ženskog spola područja na koja se traži presađivanje su ponajviše obrve, ali i Venerin brijeg, a kod muškaraca dodatno brada. Upita je sve više, pa ne sumnjamo kako će ovaj zahvat postati pravi hit i u Hrvatskoj”, otkrio nam je omiljeni domaći estetski liječnik dr. Nikola Milojević. Upravo će njegova poliklinika biti prva u Hrvatskoj koja će uvesti ovaj zahvat presađivanja dlačica:

“Muškarci će moći presaditi dlake na bradi, a ne kao do sada, samo na vlasištu. Ovo je vrlo učinkovita i popularna metoda, ali naravno da zahtijeva vrhunsku stručnost i profesionalnost”.

Kod ove transplantacije dlaka koristi se ista metoda kojom se presađuje kosa kod ćelavosti, tj. FUE metoda izravne implantacije kose, opisuje naš sugovornik. Vlasi se uzimaju s bilo kojeg dijela skalpa i posebnim instrumentima, koji imaju promjer od 0,3 do 0,8 milimetara, vade se folikuli s dlakom. Nakon obrade u posebnom serumu, folikuli se transplantiraju na unaprijed određeno, iscrtano mjesto, opet uz pomoć posebnih instrumenata.

Vlasi kose, obrva i stidne dlačice dosta se razlikuju, zato što obrve i stidne dlake rastu sporije, a čim su predugačke same ispadnu i grublje su. Nakon presađivanja, vlasi kose se ne ponašaju drugačije i dalje rastu normalno kao kosa. To nije problem, zato što se vrlo lako mogu oblikovati, čak izgledaju ljepše nego obične pubične dlake. Koliko će vlasi trebati, dakako, ovisi o mjestu gdje se presađuje”, objasnio je dr. Milojević. Za jedan ovakav tretman morat ćete izdvojiti između jedne i dvije tisuće eura.

Učinak transplantacije dlačica vidi se tek nakon nekog vremena, zato što vlasi nakon transplantacije ispadnu te počnu ponovo rasti tri do pet mjeseci nakon samog zahvata, pa se puni učinak vidi otprilike nakon pola godine, dok su razultati dugotrajni.

Dlakavost kao znak ženstvenosti

Trend povratka dlačica na Venerin brijeg došao je iz Azije, gdje je dlakavost na tom području znak plodnosti i ženstvenosti, tvrdi dr. Milojević. Također, mnoge su svjetske zvijezde za koje znamo kako su i najveći trendsetteri koje svi pratimo, dodatno počele pričati o povratku dlačica kao trendu.

“Dobar primjer je jedna od najpoznatijih manekenki u svijetu, Cara Delevingne, čije su bujne obrve sve žene počele kopirati ili tetoviranjem obrva ili make upom. Naravno, metoda transplantacije dlačica puno je bolja i prirodnija opcija”, zaključio je dr. Milojević.

Karmen Pužar
Foto: Borna Filić/PIXSELL, Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo