Sympatico: Povratak prirodi u službi ljepote - Ordinacija.hr
Ljepota

Ljepota

Sympatico: Povratak prirodi u službi ljepote

Sympatico proizvodi su jednostavni, ručno izrađeni, pakirani u ambalažu od recikliranih materijala, a najviše od svega simpatični.

Kultura zdravog življenja, kao odgovor na brz i stresan život, postaje jedan od vodećih trendova svakodnevnice. Wellness pokret potiče i promiče zdrave navike pojedinca za očuvanje i postizanje fizičkog i psihičkog zdravlja. U skladu sa svjetskim trendovima, i u Hrvatskoj je trend povratka prirodi, jednostavnoj i zdravoj, u značajnom porastu. Svjetska wellness proizvodnja bilježi ogroman skok, a Hrvatska se još uvijek nalazi na samom začetku. Upravo je tvrtka Sympatico sa svojim proizvodima i idejama jedan od pionira domaćeg wellnessa i prirodne njege kože.

Na osnovama tradicionalne njege kože, Sympatico je razvio vlastiti koncept prirodnih kozmetičkih proizvoda na biljnoj bazi. Sympatico proizvodi su jednostavni, ručno izrađeni, pakirani u ambalažu od recikliranih materijala, a najviše od svega simpatični.

U proizvodnji se koristi u najvećem postotku maslinovo ulje, kao tradicionalan dalmatinski proizvod, te kokosovo, palmino, sojino ulje, pčelinji vosak, shea maslac, kakao maslac i bademovo ulje. Sympatico proizvodi sadrže čista eterična ulja i dodatke poput kozmetičkih glina, praha maslinovih koštica, zobenih pahuljica, meda i mlijeka.

Tehnologija izrade se od davnih vremena nije bitno promijenila i u tome i leži sva čarolija prirodnih, ručno rađenih proizvoda. Svi se izrađuju zaista ručno, s vrlo malom pomoći miksera i kuhinjskih, ali malo većih, lonaca. Proizvodnja se odvija u malim serijama, uvijek svježe, jer jedino tako je moguće garantirati kvalitetu svakog pojedinog komada.

U paleti proizvoda prvo mjesto zauzimaju ručno rađeni sapuni.

Sympatico sapuni napravljeni su od prirodnih sastojaka, od kojih je većina jestiva. Sapun proizveden ručno, na tradicionalan način, sadrži visok postotak prirodnog glicerina koji njeguje kožu i zadržava njenu prirodnu vlažnost. Budući da glicerin privlači vlagu iz okoline, važno je sapune dok se ne koriste držati na suhom mjestu.

SympaticoPilinzi za tijelo su inovativan proizvod od maslinovog i bademovog ulja, s morskom soli i eteričnim uljima. Sympatico pilinzi za tijelo sadrže visok postotak shea maslaca i biljnih ulja koji omekšavaju kožu. Potpuno su prirodni, sadrže morsku sol za piling efekt. Riječ je o novom konceptu, koji omogućuje da se naizgled kruta krema masažom utrlja u kožu, ukloni odumrle stanice te se u dodiru s vodom pretvara u bogati losion koji se lako ispire. Koža nakon tretmana ostaje glatka, meka i blistava.

Posebno inovativan je novi proizvod na SPA tržištu: Sympatico spa sapun s morskom soli. To je prvi hrvatski sapun koji sadrži čuvenu, stoput opjevanu – morsku sol iz Jadranskog mora. Morska je sol poznata po blagotvornom djelovanju na kožu: sadrži mnoštvo minerala, potiče metabolizam i detoksikaciju, obnavlja kožu i pospješuje regeneraciju tkiva. Prema staroj legendi, božica Afrodita nastala je iz mora i potekla iz morske pjene. Vjekovima se morska sol koristila u kupkama i njezi tijela. U Sympatico radionici je tako, korištenjem tradicionalnih znanja, nastao savršen spoj sapuna i morske kupke.

Preporuka: Obavezno probati!

Svi koji se odluče koristiti prirodne kozmetičke proizvode, brzo će uočiti razliku na vlastitoj koži. Nakon nekog vremena, koža prestaje biti dehidrirana, što je česta posljedica korištenja industrijskih preparata. Prirodni sapun ne isušuje kožu već je dodatno njeguje, a pilinzi za tijelo su, osim scrub efekta, i zamjena za losion za tijelo nakon tuširanja.

Sva prirodna, biljna ulja slična su koži pa je bolje njeguju, a proizvodi ne sadrže mineralna ulja niti sastojke životinjskog porijekla. Svi su također bez konzervansa, umjetnih boja i drugih sintetičkih dodataka.

Za razliku od industrijskih proizvoda, Sympatico proizvodi su izrađeni ručno, što zahtijeva puno više vremena i pažnje. Sirovine koje se koriste u proizvodnji su vrlo kvalitetne, sve su biljnog porijekla i potpuno prirodne, a nabavljaju se od hrvatskih proizvođača. Puno je pažnje i umijeća posvećeno kreiranju svakog pojedinog proizvoda i svaki je unikat na tržištu. Zato je i razumljiva razlika u cijeni između hand-made kozmetike i industrijskih, komercijalnih proizvoda.

Sympatico proizvodi mogu se naći u prodaji u svim DM i BIPA prodavaonicama u Hrvatskoj. U ovo predblagdansko vrijeme poklonite sebi i svojim najdražima čisto uživanje u mirisima i dodiru prirode…

Sympatico čitateljima portala Ordinacija.hr poklanja recept:

Ulje za masažu protiv celulita

  • 30 ml bademovog ulja (ili kombinacije maslinovog i bademovog)
  • 3 kapi eteričnog ulja čempresa
  • 3 kapi eteričnog ulja limuna
  • 3 kapi eteričnog ulja borovice

Mješavinu svakodnevno nježno umasirajte u problematična područja, najbolje navečer. Nikako nemojte zaboraviti da je ovdje najvažnije uporno ponavljanje tretmana, najmanje tri tjedna, jer “čudotvorni” preparati – ne postoje!

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo