Tok Sen: riješite se stresa masažom s drvenim maljem - Ordinacija.hr
Ljepota

Ljepota

Tok Sen: riješite se stresa masažom s drvenim maljem

Indijski jogiji poznati su po spavanju na krevetu od čavla, koji je poticao samoiscjeljenje, obnavljao energiju i tijelu omogućio oporavak. Na sličnom je tragu i najnoviji trend wellness industrije Tok Sen – terapija u kojoj se koriste drveni čekić i čavao!

Riječ je o drevnoj tajlandskoj vrsti terapije kojom se možete riješiti stresa, a koju je tek sada otkrio zapadni svijet.

“Čavao i čekić je pregrub termin, zapravo je riječ o drvenom malju i klinu. Ti su alati izrađeni od svetog drveta – budistički ih redovnici rezbare iz nekoliko vrsta drveća, a svako drvo ima drugačije terapeutsko svojstvo”, objasnila je Khushboo Vakharia, direktorica centra Rewa Spa koji nudi ovakvu vrstu antistresnog tretmana.

Budistički redovnici pjevaju posebne napjeve dok izrađuju pribor za Tok Sen te na taj način komadima drva daju dodatne dobrobiti: “Maser predaje svoju pozitivnu energiju klijentu putem čekića i čavla, dok se negativna energija otpušta iz tijela te se otklanja napjevima”, dodala je voditeljica centra.

Prema ovoj sjevernotajlandskoj metodi opuštanja stres koji je zarobljen u našem tijelu otpušta se vibracijama koje uzrokuje “lupanje” klina maljem, a jednosatni tretman upotpunjen je akupresurom i masažom. Tok Sen pomaže kod loše cirkulacije, energetske blokade, bolova, problemima s živcima i sl.

Iako sam tretman uključuje “lupanje čekićem” po tijelu, za klijente koji su prigrlili Tok Sen to ne predstavlja nikakav problem. Dapače, većina mirno zaspe, zaključila je Vakharia.

Biste li se vi okušali u ovakvom načinu raspršivanja stresa ili se držite pjenušave kupke i klasične masaže?

K. Horvat

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo