Ljepota

Ljepota

Trčite na otvorenom?

Volite trčati ali kad dođe zima nađete sto razloga zašto izbjeći tu aktivnost, ili je prehladno ili je pretamno ili ne želimo da nam koža bude suha i ispucana. Na žalost ne možemo utjecati na godišnja doba i vašu toleranciju na niske temperature, ali znamo kako se pobrinuti za zaštitu kože.

Nakon trčanja po zimi, lice vam može biti suho, crveno i puno flekica, najvjerojatnije od hladnog vjetra. Uzrokovano kombinacijom vjetra i niskog postotka vlage u zraku, prirodna ulja kože se troše, ostavljajući kožu suhom i osjetljivom. Kako bi spriječili ovakve pojave na koži, pokrite ju. Iako bi kaciga i maska za lice bile pretjerane opcije: rukavice, šal i kapa koja pokriva uši su idealno rješenje. Od velike je važnosti debeli sloj hranjive kreme.

Zaštite zglobove

Možda vam se čini čudno, ali zglobovi vrlo često ostaju nepokriveni i tako izloženi hladnoći. Namažite ih kremom prije nego se uputite na trčanje. Ostatak nogu možete namazati losionom nakon trčanja, ali za ovaj dio tijela bi se trebali pobrinuti prije nego izađete van.

Nanesite zaštitni faktor

Mislite da sunce nije dovoljno jako po zimi da našteti vašoj koži, ali vjerujte nam – ono je tu! Obavezno nanesite kremu sa zaštitnim faktorom na dijelove tijela koji su izloženi direktno suncu, posebno obratite pažnju na nos i uši.

Nosite prozračnu odjeću

Umjesto slojeva odjeće, na sebe obucite mekane materijale koji upijaju znoj. Na to obucite nešto pamučno ili od vune što će vas dodatno zagrijati.

Zaštite usne

Znate li da disanje kroz usta uzrokuje suhe i ispucane usne? Iako je moguće trčati i disati kroz nos, nije lako. Rješenje je jednostavno, namažite usta balzamom prije nego izađete iz kuće. Narvno, trudite se ne lizati usne!

 A. A.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo