Trendovi koje je vrlo važno slijediti u 2021. za ljepšu kožu, savjetuje dermatologinja - Ordinacija.hr
Ljepota

Ljepota

Trendovi koje je vrlo važno slijediti u 2021. za ljepšu kožu, savjetuje dermatologinja

Potrebu za dodirom, nježnošću, svim onim taktilnim koje (na sreću i dalje) nosimo u sebi, ove smo godine, a velikim ćemo dijelom i u godini koja nam predstoji, morati kompenzirati najbolje što znamo.

Ranjeni događajima koje smo proživjeli i proživljavamo, imamo potrebu za utjehom, ugodom, sigurnošću. Ali pokazali smo i snagu (i inat) da se prilagodimo i idemo dalje. To se očituje i u dermoestetskim i kozmetičkim trendovima za predstojeću 2021. godinu.

Ako kupujete ovih 8 proizvoda, bacate svoj novac – tvrde dermatolozi!

1. UGODITE SEBI

Trendovi za 2021. godinu prednost daju preparatima za njegu kože. Ne samo lica, već i tijela, ove godine više no ijedne prije. Preparati za njegu kože podignuti su na višu razinu, pojedini ulaze i u kategoriju luksuznih, po vrlo prihvatljivim cijenama. Razlog tomu je velika potražnja i rastuća konkurencija velikog broja velikih i malih dermokozmetičkih brendova, što ide u našu korist. Počevši od sredstava za pranje, koji čiste a ne isušuju kožu, preko emolijensa i balzama prilagođenih svakom tipu kože, sa svaki put dorađenijim teksturama i suptilnijim mirisima – bila bi šteta ne iskoristiti.

2. SAM SVOJ MAJSTOR

Postojeća epidemiološka situacija smanjila je mogućnost odlaska na beauty tretmane. No, to ne znači da je nemoguće (i to prilično kvalitetno) neke od njih napraviti kod kuće. Ciljani, gotovo profesionalni kozmeceutici već su neko vrijeme sastavni dio kućne beauty rutine. Tu su sad i beauty gadgti, od kojih su pojedini vrlo praktični i učinkoviti. Bilo da želite učiniti blagu mikrodermoabraziju, blagi mikroneedling ili lifting kože, IPL epilaciju, tretman celulita, njegu i oblikovanje kose – uistinu ćete pronaći sve što vam treba i uz to se čak i zabaviti.

3. KOŽA NIJE OTOK

Često se koža ne percipira kao jedan od organa našeg tijela, bar ne u onolikoj mjeri u kojoj se percipiraju svi drugi organi. No, sve što se događa u tijelu, ono što unosimo u njega, način na koji se odnosimo prema njemu – reflektira se u izgledu naše kože. Zato niti jedna krema ni tretman neće biti dovoljno učinkovit ukoliko se ne krećemo, ne pazimo na prehranu, ne spavamo dovoljno. Koliko god nas je pandemija na brojnim sferama života zakinula, dala nam je nešto čega nikad prije nismo imali dovoljno – vremena. Zato ga iskoristite za kretanje, hodanje, pješačenje, uvedite nove, zdrave navike u prehranu. I naspavajte se, tko zna kad ćemo opet, kad pandemija prođe.

4. NE ODGAĐAJTE PREGLEDE

Bez obzira na epidemiološku situaciju, ne odgađajte pregled dermatologa ukoliko vas zabrinjavaju neke promjene na koži, ukoliko trebate redoviti pregled madeža, pa čak i onda kad je u pitanju nešto što ne smatrate jako važnim, ali vas smeta i remeti vam kvalitetu života. Dolazak, pregled i eventualna intervencija prilagođeni su postojećoj situaciji uvažavajući sve potrebne epidemiološke mjere zaštite. Uistinu nema potrebe „pod svaku cijenu“ čekati kraj pandemije.

Stalno perete ruke i koža vam je suha? Dermatologinja otkriva genijalan trik za odabir sapuna

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo