Ljepota

Ljepota

Trudnoća: spriječite estetske probleme

Kako trudnoća napreduje, tako dolazi do promjena na licu, vratu, dojkama, struku, trbuhu i bokovima. Ako u trudnoći pravilno njegujete tijelo, moći ćete mu nakon poroda brzo vratiti prijašnji izgled.

Strije

Kremu protiv strija nanosite na područja na kojima se tijekom trudnoće koža napinje, jer se tu strije obično pojave. Kako biste osigurali djelotvornost kreme, počnite je rabiti što ranije – od trećeg ili četvrtog mjeseca trudnoće.

kMasne naslage i celulit

Pojavljuju se na područjima na kojima ste se najviše udebljali, posebno ako se udebljate više od preporučenih 10 kilograma. Zato kontrolirajte tjelesnu težinu. Nemojte “jesti za dvoje”, već isplanirajte zdravu, uravnoteženu prehranu.

Dehidracija

Tijelo prolazi kroz niz organskih promjena koje se odražavaju na koži. Vlažnost kože se smanjuje i ona postaje isušena. Ne zaboravite svakodnevno nanositi hidratantnu kremu na lice i tijelo.

Zadržavanje tekućine

Povećanje obujma trbuha i višak kilograma izazivaju zadržavanje tekućine i organizmu, što se očituje podbuhlošću tkiva. To se primjećuje na vjeđama, usnama i ostatku tijela. Ručna masaža najbolji je saveznik u borbi protiv oticanja, a treba piti i mnogo vode.

Loša cirkulacija

Veća tjelesna težina i povećanje volumena cijelog područja trbuha utječu na cirkulaciju. Pametno je izbjegavati jako pripijenu, elastičnu odjeću. Svake večeri prije odlaska na počinak istuširajte stopala i noge da potaknete cirkulaciju, spavajte s nogama na povišenom i nosite udobne cipele s malom potpeticom.

 
K. R.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo