Ljepota

Ljepota

Vichy ima rješenje za prhut

Inovativna ekspertiza na mikrobioma vlasišta

Mikrobiom je skupni naziv za različite mikroorganizme koji tvore zaštitnu barijeru na površini kože. Mikrobiom štiti kožu od vanjskih oštećenja i osigurava njene zdrave funkcije. Ravnoteža mikrobioma, kao jedan od pokazatelja zdravlja kože, ovisi o unutarnjim i vanjskim čimbenicima. Studije pokazuju da u slučajevima gdje je prhut postojana cjelokupni sastav mikrobioma vlasišta postaje neuravnotežen.

Prhut je stanje koje se očituje pretjeranim ljuštenjem stanica kože s područja vlasišta. Postoje dva tipa prhuti: suha prhut, koja se očituje malim, bijelim ljuskicama koje padaju na ramena, te masna prhut s većim i debljim žućkastim ljuskicama koje se drže za kosu i vlasište. Prhut nastaje uslijed poremećaja ravnoteže mikrobioma vlasišta. Određeni čimbenici poput gljivica i bakterija, ali i zagađene okoline, stresa, umora, pretjeranog isušivanja vlasišta sušilom te boravak u prostorijama s pretjerano suhim i vrućim zrakom mogu izazvati neravnotežu mikrobioma i potaknuti nastanak prhuti.

Do oštećenja kožne barijere vlasišta također mogu dovesti pretjerano korištenje agresivnih proizvoda za njegu kose koja isušuju ili nadražuju kožu te nisu primjereni za osjetljivu kožu vlasišta. Novi Dercos šamponi protiv prhuti testirani su pod dermatološkim nadzorom, imaju anti-recidivno djelovanje do šest tjedana te potvrđuju svoju učinkovitost: odstranjuju 100 posto vidljive prhuti*.

Vichy

Koji Dercos šampon protiv prhuti odabrati?

Dercos šampon protiv prhuti za normalnu do masnu kosu sa selenom DS djeluje na prhut nakon prve uporabe te odstranjuje 100 posto vidljive prhuti*. Novi način formulacije omogućuje ugodan miris te prijatniju upotrebu. Uz Selen DS, antioksidans tokoferol (vitamin E), salicilna kiselina i ceramid R čine proizvod izuzetno efikasnim i potpomažu pri obnavljanju mikrobioma vlasišta. Nova formula testirana je pod dermatološkim nadzorom te je optimalna za normalnu do masnu kosu sklonu prhuti. Vlasištu se vraća zdravlje: prhut je uklonjena, ljuštenje regulirano te kosa postaja meka, elastična i sjajna.

Dercos šampon protiv prhuti za suhu kosu sa selenom DS djeluje na prhut nakon prve uporabe te eliminira do 100 posto vidljive prhuti*. Novi način formulacije omogućuje ugodan miris te prijatniju upotrebu. Uz Selen DS, antioksidans tokoferol (vitamin E), salicilna kiselina i ceramid R čine proizvod izuzetno efikasnim i potpomažu pri obnavljanju mikrobioma vlasišta. Nova formula testirana je pod dermatološkim nadzorom te je optimalna za suhu kosu sklonu prhuti. Ugodan miris pruža osjećaj svježine pri svakoj uporabi te kosi vraća sjaj i mekoću. Vlasištu se vraća zdravlje: u trenu je pročišćeno od prhuti i ljuštenje dugotrajno regulirano.

Dercos šampon protiv prhuti za osjetljivo vlasište bez sulfata, parabena i boja već od prvog nanošenja djeluje na prhut. Formula protiv prhuti bez sulfata obogaćena je pirokton olaminom koji pomaže umiriti vlasište. Šampon je potrebno umasirati u vlasište, ostaviti da djeluje nekoliko minuta te isprati. Šampon je primjeren za osobe sklone prhuti s osjetljivim vlasištem te pruža sjajan izgled i mekoću na dodir.

*Testiranje redovnog korištenja dva tjedna – Italija

Ekskluzivna Dercos četka za idealnu kosu

Četka

Za postizanje idealne kose potrebno je koristiti adekvatnu njegu te kvalitetnu četku te je zbog toga ove sezone Vichy pripremio posebnu ponudu u ovlaštenim ljekarnama: uz kupnju dva Dercos šampona (linija se sastoji od šampona protiv prhuti, šampona za suhu i masnu kosu, za osjetljivo vlasište, za gustoću kose, protiv ispadanja te šampona za svakodnevnu uporabu) Vichy daruje ekskluzivnu četku za potpunu rutinu njege kose i vlasišta. Ponuda je dostupna u ovlaštenim Vichy ljekarnama i traje do isteka zaliha.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo