Ljepota

Ljepota

Vratite licu čvrstoću koju zaslužuje!

Godine, zagađeni i suhi zrak, nagle promjene vremena, stres… sve ove pojave narušavaju čvrstoću lica i lijep izgled. Ne očajavajte! Predstavljamo vam trikove kojma ćete prevariti godine.

Prestanite pušiti

Osim što razara pluća, duhanski dim uvelike smanjuje količinu kisika
koja u kožu dospijeva krvotokom, sitnim površinskim kapilarama. Koža
dobiva voštanu boju i gubi elastičnost. Znate li da estetski kirurg može
odbiti izvršiti lifting strastvenom pušaču jer je njegova koža lomljiva
poput pergamenta? Stoga najprije donesite odluku o prestanku pušenja.

kUživajte u hladnoj vodi

Hladna voda tonizira i “steže” kožu. Neke glumice (ali i glumci) dan započinju uranjajući lice u posudu s ledom! Previše hladno? Da. Za zimogrozne i manje hrabre postoji nešto blaže rješenje: umivajte se naizmjence hladnom i mlakom vodom. Time ćete također potaknuti cirkulaciju.

Redovito ljuštenje

Uporaba pilinga je izuzetno zdrava navika koja osigurava ugodan osjećaj temeljito očišćene kože. Osloboditi površinu kože od rožnatog sloja odumrlih stanica istodobno znači i potaknuti prirodno obnavljanje kože. Koliko često? Dva puta tjedno.

Rabite samo kvalitetne kreme

Kreme s voćnim kiselinama ili provitaminom A jednako poboljšavaju čvrstoću i boju kože, no svaka na svoj način. Kreme za svakodnevnu njegu s voćnim kiselinama imaju učinak nježnog pilinga, potiču stvaranje mladih stanica kože i hidriraju kožu. Bolje nahranjene stanice kože obnavljat će se pravilnim ritmom. Ove kreme u pravilu ne izazivaju alergije, suprotno pripravcima s kiselinom vitamina A, koje za posebne oblike njege i liječenja mora propisati dermatolog.

Šminkajte se svakodnevno

Novi proizvodi za make-up nisu samo obogaćeni hranjivim tvarima, već su učinkovit zaštitni sloj koji sprječava štetne učinke izvana. Koji proizvodi najbolje štite kožu? U prvom redu tekuća podloga i puder, ali i sve više ruževa i sjenila sadrži filtre i korisne sastojke koji štite i njeguju kožu.

Potaknite proizvodnju kolagena

k

Svakodnevna masaža poboljšava napetost epiderme. Brojne kozmetičke kuće i saloni predlažu masažu posebnim električnim uređajima ili posebne tretmane koji se temelje na akupresuri. Najčešće se predlaže deset uzastopnih tretmana godišnje, a rezultati su najbolje vidljivi na rubovima lica i manjim borama. Ako nije riječ o agresivnijim metodama i uređajima, kontraindikacija nema.

Ne zaboravite vitamine

Uzimanje vitamina korisno je posebno zimi. Načinite jednomjesečnu mulitvitaminsku kuru vitaminima A, C, E i selena. Riječ je o antioksidantima, koji se uspješno suprotstavljaju djelovanju slobodnih radikala tj. procesu starenja stanica što ga u najvećoj mjeri izazivaju UV zrake. Štetni učinak slobodnih radikala očituje se na stanicama svih tkiva organizma, ali je najvidljiviji na koži.

 
K. R.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo