Vrući zrak – da ili ne? - Ordinacija.hr
Ljepota

Ljepota

Vrući zrak – da ili ne?

Zdrava i čista kosa, bez obzira na dužinu, definitivno je ukras svake žene. Posljedice svakodnevnog feniranja ili peglanja kose nećete vidjeti odmah, ali svaki put kad svoju kosu izlažete vrućem zraku ona se isušuje i puca.

S vremenom će biti očito da je oslabila i da joj nedostaje sjaja.

Kad god imate priliku preskočite sušenje kose fenom, i radije osušite kosu prirodnim putem. Evo nekoliko savjeta koji će vam dobro doći:

kosa 61. Koristite ručnike koji dobro upijaju kako biste odstranili višak vlage, a zatim pustite kosu da se polako osuši. Ne trljajte je jer ćete tako izazvati ispucale vrhove. Cilj je održati kosu što je više moguće ravnom.

2. U slučaju da vam se kosa prilikom prirodnog sušenja spljošti ili postane valovita, jednostavno prođite prstima kroz kosu ili je zategnite prema natrag kopčama kako biste joj dali volumena dok se suši. Kada je kosa suha, maknite kopče i imat ćete prirodan volumen i nježno valovitu kosu.

3. Koristite isključivo preparate dizajnirane za vaš tip kose. Na ravnu kosu najbolje djeluju pjene i sprejevi, dok su za kovrčavu i valovitu najbolji gelovi i kreme. Preparati koji sprječavaju kovrčanje mogu držati kosu pod kontrolom prilikom prirodnog sušenja.

Prirodan način sušenja kose možda zahtijeva više vremena od feniranja, ali rezultat – mekša i sjajnija kosa – je vrijedan truda. Na ovakav način možete također kreirati razne stilove frizura, a i kosa će vam biti izuzetno zahvalna.

 D. Š.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo