Ljepota

Ljepota

Zarazite se jogom

Joga, što na sanskrtu znači jedinstvo, drevna je tehnika koja u sebi spaja fizičko vježbanje i vježbe disanja. U posljednjih nekoliko godina jedan je od najpopularnijih načina vježbanja i relaksacije, a nerijetko se kombinira i s drugim metodama vježbanja.

Ukoliko se još niste zarazili jogom, pročitajte koje to prednosti ovaj način vježbanja nudi:

Sretniji i zdraviji
Jogu možete vježbati iz različitih razloga: radi fizičkog zdravlja, da bi postigli bolju liniju, povećali koncentraciju ili da biste pronašli unutarnji mir. Iz kojeg god razloga krenuli na satove joge, jedno je sigurno! Osobe koje prakticiraju jogu sretnije su i zdravije.

joga grupaJoga vas mijenja
Ako redovno vježbate jogu, možete puno postići. Rezultati će doći postepeno i prirodno. Ne samo da ćete s vremenom biti razgibani i u boljoj formi, već ćete biti smireniji, imati više energije, i jači imunitet. Disat ćete pravilnije, koncentracija će se popraviti, a počet ćete se mijenjati iznutra.

Naučite umjetnost disanja
Ljudi uglavnom nisu svjesni disanja, a većina nas niti ne zna pravilno disati. Redovnim vježbanjem joge naučit ćete disati svjesno i kvalitetno, što je najvažnije sredstvo za transformaciju tijela, uma i emocija. Tada će i vaša joga davati fantastične rezultate.

Manje toksina
Istraživanja su pokazala da joga pozitivno utječe na opće fizičko stanje, kao i na duljinu životnog vijeka. Meditacijom i svjesnim disanjem usporava se metabolizam, čime se usporava vrijeme u svakoj stanici organizma, organi se sporije troše, a tijelo stvara manje toksina.

D. Šorgić

 

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo