Ljepota

Ljepota

Zaštita kože od štetnih utjecaja sunca uz Olival Sun

Sunce je neophodno za život, ali ga je potrebno pametno dozirati s obzirom da može prouzrokovati oštećenja kože sa neželjenim posljedicama. Zaštita kože od štetnih sunčevih zraka neupitna je, ali osim za vrijeme odmora i direktnog izlaganja sunčevim zrakama, potrebno je na njenu zaštitu misliti i ranije, već za vrijeme prvih toplih dana izlažući kožu suncu postepeno.

Posljedice neopreznog izlaganja kože suncu su melanom, ali i fotostarenje kože koje nastaje uslijed prekomjernog sunčanja, a rezultat su prijevremene bore, tanka i suha koža. Fotostarenje se može izbjeći pravilnom uporabom kvalitetnih proizvoda za sunčanje i zaštitom kože većim zaštitnim faktorima.

Na tržištu postoji veliki broj faktora za zaštitu od sunca, a SPF označava koliko dulje možemo boraviti na suncu u odnosu na vrijeme provedeno bez ikakve zaštite. Osobama sa svjetlijom kožom namijenjeni su proizvodi s većim zaštitnim faktorom ko što su 30 i 50, dok će tamniju put prilikom izlaganja suncu odlično zaštititi preparati sa zaštitnim faktorom 15 i 20. Zabluda je da preplanulu kožu ne treba štititi, a tijekom ljeta, kada se razvije tolerancija i dobije podloga, dovoljni su i proizvodi sa nižim zaštitnim faktorima. Potrebno je pripaziti i na količinu koja se nanosi na kožu jer ukoliko nanesete pretanki sloj UV zaštitni filteri ne mogu u potpunosti djelovati.

Poželjno je da proizvodi za sunčanje štite kožu od cijelog spektra štetnog UV zračenja, da ju hidratiziraju i hrane, lako se razmazuju i da su vodootporna, a sve to odlike su nove Sun linije iz Olivala koja sadrži preparate bogate prirodnim sastojcima koji su upotpunjeni zaštitnim faktorom za sigurno uživanje u suncu.

Olival SunMilk sa zaštitnim faktorom 30 i 50 i SunCream za lice sa zaštitnim faktorom 30 namijenjeni su osobama svjetlije puti, a preparati sa zaštitnim faktorom 15 i 20 namijenjeni su osobama tamnije puti. Svi proizvodi su vodootporni i sadrže kombinaciju mineralnih i kemijskih filtera koji pokrivaju UVA i UVB spektar sunčevih zraka. Vrlo su ugodnog mirisa kokosa, a korištenjem novih generacija emulzija u formulaciji je postignuta znatno lakša i bolja razmazivost mlijeka, što ujedno skraćuje i vrijeme pripreme kože za izlaganje suncu. Preparati sadrže ekstra djevičansko maslinovo ulje, kakao maslac i pčelinji vosak radi kojih ju ujedno i hrane, regeneriraju i djeluju na njenu dubinsku hidratizaciju.

Nakon sunčanja kožu je potrebno nahraniti, a novi SunSOS losion osim što će smanjiti iritaciju nastalu izlaganju kože sunčevim zrakama, ujedno je i njeguje. Losion s poboljšanom formulacijom i dodatno pojačanim efektom hlađenja koži pruža trenutačno olakšanje, a zahvaljujući izbalansiranom sastavu kojeg čine ekstra djevičansko maslinovo ulje i kakao maslac, dubinski je hrani. Dodatni sastav su aloa vera i pantenol koji će iritiranu kožu dodatno umiriti, posebice ukoliko je došlo do crvenila i upale. Ovaj losion osim što umiruje i regenerira kožu dajući joj zdravi izgled djeluje i na produženi efekt preplanulosti.

SunMilk mlijeko za  sunčanje  SPF15 49,90 kn
SunMilk mlijeko za  sunčanje  SPF20 49,90 kn
SunMilk mlijeko za  sunčanje  SPF30 59,90 kn
SunMilk mlijeko za  sunčanje  SPF50 74,90 kn
SunKrema za zaštitu lica SPF30 39,90 kn
SUN SOS losion poslije sunčanja 42,90 kn

 

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo