Ljepota

Ljepota

Znate li pravilno njegovati svoju mušku kožu?

To što ste muškarac nije razlog za zanemarivanje vlastite kože. Pravilan početak muške njege ključan je za blistav i zdrav izgled. Stoga je pravo vrijeme da se posvetite njezi od glave do pete!

Čišćenje lica

kČišćenje lica prije brijanja pomoći će da se otvore začepljene pore, a spriječit će i urastanje dlaka što može izazvati infekciju. Ako jedanput do dvaput tjedno čistite lice, ono će biti nježno. Poslije brijanja nanesite neki balzam ili gel što je mnogo bolje od alkoholnih after-shave losiona koji isušuju kožu.

Nokti

Izgriženi nokti izgledaju ružno, no to je navika s kojom je teško prestati. Nokti izgriženi “do živca” mogu biti bolni, a ako se ošteti i koža može doći do infekcije. Nokte nikada ne uređujte pomagalima s metalnim vrhom, a nečistoću odstranjujte drvenim štapićem. Za skraćivanje noktiju dobra je grickalica, a potom ih oblikujte turpijicom.

Ruke

Ne zaboravite da je gruba i ispucala koža magnet za nečistoću, stoga pri svakom poslu zaštitite ruke. Neka vam ruke budu nježne, mazite ih kvalitetnom nemasnom kremom za ruke koju uvijek nosite sa sobom.

Kosa

kUpotrebljavajte blage šampone i temeljito isplahnite kosu nakon pranja. Posljedica lošeg ispiranja šampona su i ljuskice nalik na prhut. Ostaci sapuna i jakih šampona mogu iritirati vlasište koje se počinje ljuštiti, a kosa može početi i opadati.

Mirisi

Mnogi muškarci čine pogrešku “umivajući” se u različitim toaletnim i kolonjskim vodama. Umjesto toga bolje je odabrati neki od brojnih decentnih muških mirisa i kombinirati sapun ili gel za tuširanje s odgovarajućim dezodoransom iste kozmetičke linije.

K. R.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo