Ljepota

Ljepota

Biste li trebali voditi ljubav za vrijeme mjesečnice?

Ne postoji razlog zašto se žena ne bi upuštala u spolni odnos za vrijeme mjesečnice no prakticiranje takve aktivnosti jednostavno u tom periodu. Mnogo žena više voli uredan, higijenski prihvatljivi snošaj te iz tog razloga odbija ikakvu pomisao na seks tijekom trajanja menstruacije.

Žene koje ne pribjegavaju seksualnim aktivnostima kada imaju mjesečnicu gube tri do sedam dana pogodnih za snošaj svaki mjesec, prenosi Glamour.

Za žene koje pate od nepodnošljivih menstrualnih tegoba to se vjerojatno ne čini kao dostatan razlog no činjenica je da propuštaju priliku brzinskog oporavka jer seks smanjuje osjećaj napuhnutosti, luči dopamin i serotonin (takozvane hormone za sreću) te smanjuje bolove nakon orgazma. Seks za vrijeme mjesečnice zahtjeva pripremu neovisno o tome radi li se o spolnom odnosu u krevetu ili pod tušem. Za velik udio žena to je mala cijena koju moraju platiti kako bi njihov seksualni život trajao iz mjeseca u mjesec.

Žene koje vole voditi ljubav i tijekom mjesečnice već su sigurno usavršile taktiku. Jedino na što one moraju paziti jest odabir lokacije s obzirom na to da moraju biti sigurne da neće ostaviti mrlju. Ako osoba ne želi zaustaviti seksualne aktivnosti za vrijeme menstruacije, mora znati da za kreativno rješenje mora odvojiti malo vremena.

T. Markulin
Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo