Ljepota

Ljepota

Četiri sam godine u vezi, ali nisam doživjela orgazam! Zašto?

Imam 21 godinu, spolno sam aktivna od 17. godine. Četiri sam godine u vezi, međutim tijekom tog vremena nisam doživjela orgazam kao svaka “normalna” žena. U čemu je problem? Odgovor smo potražili kod Nataše Barolin Belić, gestalt psihoterapeutkinje i seksualne terapeutkinje.

kNataša Barolin Belić

“Što se tiče vašeg pitanja o nemogućnosti postizanja orgazma niste napisali možete li postići orgazam kad se sami stimulirate ili uopće ne možete postići orgazam – niti penetracijom niti stimulacijom klitorisa. Ukoliko se radi o tome da sami možete postići orgazam, a za vrijeme penetracije ne možete, važno je znati da način postizanja orgazma ovisi i o građi klitorisa”, poručuje Nataša Barolin Belić.

Istraživanja nam govore da oko trećine žena ne može postići orgazam samo penetracijom i da im treba dodatna stimulacije klitorisa. I to su “normalne žene” i “normalni orgazmi”. Važno je upoznati svoje tijelo i znati koje stimulacije su vam potrebne da biste doživjeli orgazam.

“Pokušajte za vrijeme penetracije stimulirati svoj klitoris prstima ili vibratorom (u nekim položajima to može činiti i vaš partner). Možda će vam ta dodatna stimulacija klitorisa omogućiti postizanje orgazma. Ukoliko se to ne dogodi, možete prekinuti penetraciju prije nego je partner ejakulirao, pa vas tada može on oralno ili rukom stimulirati do orgazma, a nakon toga nastavite penetraciju da i on doživi orgazam.

k,Isto možete činiti i nakon što je on ejakulirao, ako vam je to draža varijanta. Ukoliko niste nikada doživjeli orgazam, onda je najbolje da se pokušate sami stimulirati (rukom ili vibratorom) i istraživati što vam najviše paše i koji dodiri vam najviše pobuđuju uzbuđenje te koji dodiri vas mogu dovesti do orgazma”, naglašava poznata seksualna terapeutkinja.

Važno je znati i to da ako “čekate” da orgazam dođe, on vjerojatno neće doći jer da bi žena doživjela orgazam važno je da bude opuštena, a to niste dok napeto čekate orgazam. Bolje je prepustiti se uživanju u onome sto se taj čas događa… tako će orgazam najlakše doći. Ukoliko ne doživite orgazam niti nakon što ste istraživali svoj klitoris i razne podražaje, onda je najpametnije da se javite seksualnoj terapeutkinji ili terapeutu. Stručna osoba će vam moći najbolje pomoći.

Ukoliko i vas muče seksualni problemi, predlažemo da se obratite našim stručnim suradnicima.

 

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo